The Lexington NYC

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I forbindelse med en tur til USA i februar bodde jeg en natt på The Lexington New York City. Dette er et Autograph Collection hotell som tilhører Marriott-kjeden. Jeg ankom hotellet på kvelden med taxi fra JFK. Yellow Cabs i NYC har fastpris fra JFK til Manhattan, så turen endte på $66 (inkludert skatter og avgifter, samt bompasseringer) pluss tips.

Fremme ved hotellet ble jeg mottatt av en hyggelig bellman som tok hånd om kofferten min. Innsjekk gikk raskt og jeg ble informert om at jeg hadde blitt oppgradert til en «one bedroom suite» Jeg fikk også informasjon om internett og frokosten som var inkludert på grunn av min platinum-status. Jeg takket nei til ytterlig hjelp med bagasjen da jeg fant ut av at jeg klarer strengt tatt å trille på kofferten min inn i heisen og til rommet, på egen hånd.

Som sagt så gjort. Jeg fant greit frem til rommet mitt som lå i 17. etasje, og hadde nummeret «1720» på døra.

Planløsning. Rom 1720 går faktisk gjennom hele kortsiden av den fløyen, så det rommet som ikke har noe romnummer er soverommet på 1720.
Planløsning. Rom 1720 går faktisk gjennom hele kortsiden av den fløyen, så det rommet som ikke har noe romnummer er soverommet på 1720.
Lexington bad
Rett foran inngangsdøren var badet.

Til høyre for inngangspartiet var det en dør inn til soverommet.

Lexingon soverom
Døren inn til soverommet.

Og til venstre for inngangspartiet var det en liten stue.

Lexington stue
Stue/oppholdsrom

Rommet hadde lyse og behagelige farger i ulike nyanser av beige og brunt, med innslag av litt mer «knæsje» farger som oransje puter i sofaen og lilla stolrygger.

Sittegruppe
Sittegruppe
Stor nok sofa for en person!
Sofaen var stor nok for en person på tur!
Lexington stue
Stuen og inngangsdøren. Til venstre i bildet ser man også kjøleskapet.

Etter å ha konstatert at stuen absolutt holdt mål for meg for en natt, tok jeg turen til badet for å sjekke forholdene der.

Lexington bad
Vask og toalett

Det var kombinert dusj og badekar, som så ofte på hotell. Jeg må være ærlig å si jeg foretrekker separat dusj/badekar om jeg i det hele tatt skal vurdere å senke legemet ned i badebalja.

Vask og amenities fra Lather
Vask og produkter fra Lather

Badet var ikke veldig stort, men plassen var godt utnyttet. Det var fliser på gulvet og nederste delen av veggen, samt et kult tapet med mønster øverst på veggen. Speilet dekket omtrent hele veggen og bidro til økt romfølelse.
Da jeg var i New York sank temperaturen til langt under 0 celcius, faktisk falt temperaturen til under -15C. Dette merket jeg veldig godt ved vinduene på rommet, hvor det var ganske kjølig. Gulvet på badet var veldig kaldt, så kaldt at det ikke var mulig å tasse rundt der barbent. Det virket ikke som om det var varmekabler på badet heller, jeg fant i allefall ikke noe som kunne skru dette av/på. Dette er jo litt merkelig siden New York er en by som ofte opplever kalde vintre.

Lexington soverom
Inn til soverommet

Soverommet var i motsetning til badet, romslig.

Stor og god seng, med bokstaven "L" sydd inn i sengetøyet. Dette er L'en fra logoen til hotellet.
Stor og god seng, med bokstaven «L» sydd inn i sengetøyet. Dette er L’en fra logoen til hotellet.

Sengen var god og jeg fikk en god natts søvn, som er litt uvanlig for meg første natten i USA når jeg kommer fra Europa.
Jeg fikk aldri helt dreisen på klimaanlegget på rommet, så det vekslet mellom å være alt for varmt til å bli alt for kaldt. Men det er antagelig bare min egen udugelighet til å operere et enkelt a/c-anlegg som slo til.

Arbeidspult med kaffe/te-maskin og telefon.
Arbeidspult med Keurig kaffe/te-maskin og telefon. Strømuttak i lampefoten.

Alt i alt var hotellrommet bra. Litt lite og kjølig (temperaturmessig) bad, trekker ned. Siden rommet lå i 17. etasje slipper man unna en del av støyen fra gatenivå. Frokosten i Raffles Bistro om morgenen grei nok. Med frokostvoucher hadde jeg tre retter å velge mellom, og gikk for to egg med bacon og toast.

Lexington
Utsikt ned mot Lexington Avenue fra stuevinduet

Lokasjonen til dette hotellet i Midtown er veldig bra. Det ligger på Lexington Avenue og 48th Street. Det betyr gangavstand til blant annet Grand Central, Rockefeller Center, Bryant Park og St. Patrick’s Cathedral for å nevne noe.

 

Quickfacts:
Hotell: The Lexington Hotel, New York City
Rompris: Fra $125 per natt lavsesong, fra $180 per natt høysesong
Bonuspoeng opptjent / program: Marriott Rewards
Fordeler: Sentral beliggenhet, fin atmosfære
Ulemper: Lite og kaldt bad

Oversikt

Fordeler

Sentral beliggenhet, fin atmosfære, hyggelig betjening

Ulemper

Litt lite og kaldt bad

Komfort/rom

fasiliteter

service

value4money

Overall Rating

Konklusjon

Et hyggelig, men kort opphold. Kommer gjerne tilbake!

3.8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *