Lounge for alle på Gardermoen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Vi tester OSL Lounge

 Kjøp deg tilgang til lounge på Gardermoen for kr 250,-.

Lenge begrep jeg ikke hva jeg skulle med lounge på «hjemmeflyplassen» min. Pointet var da å tilbringe så lite som mulig tid på flyplassen, og mer der hjemme? Men etter noen år i panikk oppover E6 og svetten silende nedover korsryggen når man oppdager at det er flere enn 7 personer i security… Tittende febrilsk på klokken… «Går, går ikke, går, går ikke».

Vel, etter noen år ble jeg altså lei. Isteden begynte jeg å komme i god tid. Droppet frokosten hjemme og tok den i loungen på flyplassen. Om du ikke tror meg, så prøv.

2013-08-18 06.41.57

Behagelige stoler og et avslappende miljø på OSL Lounge

Det er to lounger på Gardermoen. Begge er plassert på utland, og kan kun brukes av reisende med en internasjonal avgang samme dag. Begge befinner seg rett over Tax Free butikken, og du finner dem opp trappen til venstre etter at du har kommet ut av denne. Den ene av loungene er SAS lounge. Den er forbeholdt reisende med dagsaktuell billett med SAS eller ett av de andre Star Alliance selskapene. Det forutsetter imidlertid enten Star Alliance gullkort eller billett i Businessclass eller SAS PLUS.

Den andre kaller seg OSL-Lounge, og benyttes av de fleste andre flyselskaper som er del av en allianse. Primært slippes man inn med enten gullkort hos selskapet eller alliansen man flyr med, eller business class billett. Men på OSL Lounge kan du altså også betale deg inn for kr 250,- per person. Det gjør det mulig å bruke lounge fasilitetene selv om du reiser med Norwegian eller ikke har skinnende gullfargede kort.

OSL lounge har et helt greit utvalg mat. En ting jeg liker spesielt godt med denne fremfor SAS loungen er at det er noe variasjon på mattilbudet. SAS Loungen har nesten alltid skinke, ost, paprika og brød. Man kan si mye fint om å vite hva man går til, men jeg trives veldig godt med variasjonen på OSL loungen. Det er alltid noe man kan spise her, og det er bra. Det er utelukkende kald servering.

2013-08-18 06.42.32

Variert matutvalg på OSL loungen

For dem som, mot all formodning, skulle ønske noe å drikke, så er utvalget ok. Det er ikke veldig bra, men helt greit. Det er brus og vann på dispenser. Det er øl fra kran (+ for at de har skikkelige ølglass) og vin på kran. Vinen på kran er ingenting å skrive hjem om, men den er der. Personlig ville jeg nok latt den fortsette å være der. Etter kl 13 er det også et utvalgt sprit.

En personlig anbefaling er Cappuchinoen fra automaten. Den er strålende god!

2013-08-18 06.42.59

Drikkedisken på OSL lounge. Bildet er tatt før kl 13, når sterkere remedier blir satt frem.

Er det verd det?

250,- er kanskje i dyreste laget for frokost, men man skal ikke spise og drikke mye på Gardermoen før du nærmer deg samme beløp. Kommer man fra en innenriks flight og skal videre til utlandet med lang connection er det heller ikke dumt å komme seg ut av kaoset på gulvet. Eller kanskje dere er en vennegjeng på tur, og du kun kan ha med en gjest på gullkortet ditt? Da er 250,- for tredjemann en fin investering.

Konklusjon:

Som lounge i seg selv er det en helt grei opplevelse. Sammenligner man med andre lounger i Skandinavia er det en av de bedre. Om ikke den beste. Visst er SAS Loungen i København stor og «continental», men om størrelsen ikke betyr noe er OSL Lounge bedre. Det er bedre stoler, det er vesentlig mer stille og avslappet, man har utsikt ut til flyene og det er vel så god servering.

Sammenligner man med større internasjonale lounger i London og Sydney faller det igjennom, så klart. Men nå er det altså Oslo og ikke Sydney. Alt i alt er det en terningkast 4 fra meg.

Kommentar

 1. Hildur sier

  hei, er det slik at man kan komme inn gratis på OSL lounge om man har Sas gull kort, og ta med seg en venn?

 2. frodo sier

  . Det forutsetter imidlertid enten Star Alliance gullkort eller billett i Businessclass eller SAS PLUS.,skriver du for å komme inn på sas loungeen,det stemmerjo ikke har vore der fleire gonger på billigste bilettene,bedre service på den enn OSL

 3. Amalie sier

  Fine omgivelser, men dårlig service og nedlatende ansatte. Kommer ikke til å anbefale OSL Lounge videre.

 4. Richard sier

  man kan vell kjøpe seg tilgang med eurobonuspoeng ? og får man tilgang da selv om man reiser med feks emirates?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *