Luftfartens wonderboy til Emirates

gebyr

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Christoph Mueller, tidligere administrerende direktør i Malaysia Airlines (MH), tiltrer en ny stilling i flyselskapet Emirates senere denne måneden. Mueller er ansatt i en nyopprettet stilling hvor han vil inneha en viktig rolle i ledelsen av verdens største flyselskap målt i internasjonal trafikk.

Tyskeren som tidligere ledet Irske Aer Lingus og Belgiske Sabena, begynner den 20. september som Direktør for digitale tjenester og innovasjon. (Chief digital and innovation officer) kunngjorde Emirates en pressemelding.

Emirates har vokst til verdens største flyselskap målt I internasjonal langrute trafikk. Veksten kommer fra å utnytte Dubais geografiske posisjon. Flyplassen ligger som et veiskille mellom Europa, Amerika, Asia, Midt-Østen og Afrika. Og utnytter seg av den lukrative transfertrafikk. Samtidig, falt selskapets omsetning for første gang på et tiår i år. Omsetnings fallet knyttes i stor grad til mindre lokal etterspørsel etter oljeprisfallet. Selskapet sliter også med å finne nye lønnsomme interkontinentale ruter.

Emirates øverste sjef, president Tim Clark (66) har møtt motstand i forbindelse med Emirates utvidede satsing i Europa og USA. Rivaliserende selskap hevder at Emirates har dratt nytte av urettmessige statlige subsidier, samt at de ikke har lykkes i å få Airbus til å fornye bransjens største wide-body flåte ved å oppgradere A380 modellen.

To fly forsvant

Mueller, som fyller 55 i desember, ble ansatt av Malaysia Airlines i mars 2015. Da hadde Malaysian tapt omdømme og omsetning, som følge av to fly tap året før. Det første involverte et fly som forsvant over Det indiske hav, den andre ble truffet av en rakett ved overflyvning av en Ukrainsk krigssone. Hans strategi bremset tapene, og han forsøkte å relansere Kuala Lumpur som en ”hub” for Asiater istedenfor internasjonal trafikk. Han kuttet over 6000 arbeidsplasser og reduserte selskapets kapasitet med nesten en tredjedel.

Til tross for hans suksesser, Mueller kunngjorde at han ville forlate Malaysian Airlines allerede i april. Bakgrunnen for hans avgang var av personlige karakter som ligger utenfor hans kontroll. Han ble enig med styret om en oppsigelsestid på seks måneder. Allerede i slutten av juni ble dette endret da selskapets Chief Operating Officer Peter Bellew ble utnevnt som hans etterfølger i stillingen som CEO.

I perioden hos Aer Lingus, strømlinjeformet Mueller selskapets kort-rute nett samt løste kostbare pensjons tvister. Han lykkes også å forvandle Dublin til en trans-atlantiske ”hub”. Muellers innsats hos Aer Lingus var en av grunnene til at Willie Walsh, administrerende direktør i IAG valgte å gjennomføre en overtakelse av selskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *