Har du stått «Ringside» når KLMs jumbojet lander på Maho Beach, St. Martin ?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nær den internasjonale flyplassen ved St. Martin ligger det flere kjente Sunset Barer i Maho området. Ingen andre steder i verden kan du være vitne til take-off og landing av jumbojetter så tett som her, alt mens du nipper til en tropisk cocktail. Bildene som er publisert her har ikke vært «photo-shoppet», men gir en nøyaktig inntrykk. Ikke rart at flyspottere  fra hele verden kommer til St. Maarten flyplass.

1. oktober er det slutt for det som har blitt selve symbolet for landinger på den karibiske øya St. Maarten, med Boeing 747 som dundrer ned like over hodene på badegjester på Maho Beach rett ved rullebanen på øya.

Et yndet fotoobjekt er flyene som lander så nær stranden at badegjester nærmest må dukke ned for ikke å få hjulene på flyene i hodet. Det er i dag kun KLM som flyr Boeing 747 til det lille ferieparadiset men fra 1. oktober byttes flytypen ut med Airbus A330-200. Dermed er det siste mulighetene for å ta de berømte bildene med den ikoniske flytypen under landing nærmest på stranden.

3 ganger i uken

Tre ganger i uken har folk samlet seg for å få med seg skuet av jumbojeten som lander på rullebanen på Princess Juliana-flyplassen. KLM skal fly sine Airbus A330-200 direkte fra Amsterdam til øya.

Jeg har besøkt øya i Karibien ved flere anledninger, og man har nesten kunne stille klokken etter KLM jumboens landinger. Det er dagens høydepunkt i luften, mens havnebyen Phillipsburg fylles opp av cruise båter.

Fra Europa flyr KLM i tillegg til  tre andre flyselskaper nonstop til St. Maarten. Nederlandske TUI-fly flyr fra Amsterdam, en Boeing 787. Air France flyr med en Airbus A340 og A330 med en Corsair. Dermed er jumbo eran snart over på Maho Beach. KLM skal etter planen fase ut sine 747 innen utgangen av 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *