KLM og Finnair gjenopptar flygninger til Kina

Shanghai, Kina

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Kina har så smått begynt å lempe på innreiserestriksjoner til landet. Etter fem måneder gjenopptar KLM og Finnair denne uken sine første ruter til Shanghai.

Da COVID-19-utbruddet i begynnelsen av året utviklet seg til å bli en epidemi i deler av Kina, stanset de fleste flyselskaper sine flygninger til landet. Sykdommen ble raskt en verdensomspennende pandemi og førte etter hvert til en nesten total nedstenging av flytrafikken verden over. Pandemien er på ingen måte over, men mange flyselskaper tar nå opp igjen trafikken mellom land som har kontroll på smittesituasjonen. Denne uken gjenopptar KLM og Finnair ukentlige flygninger til Shanghai.

Finnair Airbus A350 cockpit
Finnair Airbus A350 cockpit. Foto: Finnair

– Åpningen av Shanghai-ruten er gode nyheter for våre kunder og et viktig skritt for oss, ettersom Kina fortsetter å spille en nøkkelrolle i Finnairs strategi, sier Ole Orvér, Chief Commercial Officer i Finnair. – Vi ser fram til å kunne øke kapasiteten i det kinesiske markedet så snart som mulig.

Fortsatt ikke fritt fram

Finland har gjenåpnet grensene mot kina for forretningsreisende, men EU har fremdeles generelle restriksjoner for reisende fra Kina. Passasjergrunnlaget er dermed fortsatt begrenset, men flyfrakt er også et viktig marked for både Finnair og KLM, og bidrar sterkt til å øke lønnsomheten.

KLM gjenopptar flygninger til Shanghai, Kina
KLM hadde sin første avgang til Shanghai, Kina på fem måneder, tirsdag denne uken. Foto: KLM

KLM skal betjene ruten med en av sine Boeing 777-maskiner og vil ha en stopp i Seoul, Sør-Korea på både utreise og hjemreise. Finnair flyr sin rute med Airbus A350-900.

– Gjenåpning av flyreiser til Shanghai er et forsiktig, men positivt tegn på bedring, som illustrerer vårt gode forhold til Kina og våre partnere der. KLM vil gradvis utvide nettverket for å tilby våre kunder så mange destinasjoner som mulig. At vi nå kan tilby Shanghai igjen er en viktig milepæl i den krevende gjenoppbyggingen av KLM-nettverket i en vanskelig tid, sier Peter Elbers, administrerende direktør i KLM.

Forsidefoto: Steven Yu / Pixabay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *