Luftfartstilsynet: Bekymringsfullt arbeidsmiljø

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Piloter og kabinansatte i norske flyselskaper er slitne og går syke på jobb, viser en ny arbeidsmiljøundersøkelse utført av Luftfartstilsynet.

Totalt 72 prosent av pilotene og 85 prosent av kabinbesetningen i de store kommersielle flyselskapene svarer at de at de «av og til» eller «ofte» føler seg fysisk eller psykisk utmattet etter endt arbeidsperiode, viser en arbeidsmiljøundersøkelse som Luftfartstilsynet har gjennomført.

– Dette er tall som vekker stor bekymring. Det er alvorlige funn som må få oppfølging av Luftfartstilsynet, og som må få konsekvenser i en eller annen form

Peggy Hessen Følsvik.

Undersøkelsen avdekker også at totalt 39 prosent av pilotene og 59 prosent av kabinbesetningen har rapportert at de har gått på jobb to ganger eller mer i løpet av det siste året, selv om de var så syke at de egentlig burde ha holdt seg hjemme.

Advart lenge

– Det er ikke noen tvil om at dette er et resultat av det presset som vilkårene for ansatte i luftfarten har vært utsatt for gjennom de siste årene, legger hun til.

Hun viser til at dette er noe LO og Norsk Flygerforbund har advart om lenge, og hun synes det er bra at tilsynet nå får disse tallene opp i dagen.

– Det er denne typen faktaopplysninger som må ligge til grunn for politikkutviklingen fremover. Vi må se på reguleringene rundt arbeidsvilkårene for de ansatte i luftfarten for å forebygge dette, sier Følsvik.

Hele undersøkelsen her.

Kilde: LO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *