Lufthansa feirer Oktoberfest

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Oktoberfest er vel kjent for de fleste. Denne store 16 dagers ølfesten på Wiesn ved München som ikke starter i oktober, men faktisk allerede den 19. september og varer frem til 4. oktober. Men Oktoberfest har også gått langt ut over Tysklands grenser med avleggere i mange land hvor det lages Oktoberfest som kjennetegnes med først og fremst øl, men også tysk ompa-ompa musikk, pølser og andre tyske delikatesser.

Oktoberfesten foregår på et stort område som er hovedsaklig kjent for sine maga-store øl-telt men inneholder også tivoli og andre festligheter. Disse store øl-teltene har vært i familiers eie i generasjoner, og det sies at de 16 dagene Oktoberfesten varer, er nok til å brødfø familien resten av året. Bare i år forventes hele 6,5 millioner besøkende.

Også Lufthansa vil være med i feiringen og bringer Oktoberfest ut til sine passasjerer. Det skal skje på flere måter. Først og fremst har Lufthansa funnet frem tradisjonelle tyske drakter fra 50-tallet. Drindl som drakten heter, skal også være med på å fremheve Lufthansa sitt 60 års jubileum. Eller rettere sagt Wiesn-Drindl for å understreke at vi snakker om riktige Oktoberfest drakter. Disse er utformet i lyseblått og beige og 14 av Lufthansas flyvertinner vil ikle seg denne drakten og servere passasjerer på følgende langdistanse-flighter:

  • Frankfurt – Charlotte den 16. september
  • Frankfurt – Vancover den 21. september
  • Frankfurt – Dubai den 29. september

For kortere distanser vil et av crew’ene til Lufthansa City Line ikle seg de samme kostymene på endel flighter. I tillegg vil passasjerer som besøker Lufthansa sine lounger i München også oppleve en swung av Oktoberfest hvor lounge-personalet vil ikle seg de samme draktene og gjester i First Class-loungen kan nyte oksehale-praliner og weissbier tiramisu. Gjester i Senator Lounge vil finne deilig Apfelstrudel og andre delikatesser på buffeten. I tillegg vil First Class menyen ombord i september og oktober ha innslag av typiske Oktoberfest retter.

I tillegg kan besøkende til First Class-loungen i München forvente å finne en spesiell Oktoberfest-and i badefasilitetene. 

1909 05

 _ATF0011

Bilder: Lufthansa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *