Lufthansa vil ha 160 fly i luften i juni

Lufthansa Airbus A320

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Selv om koronaviruset og COVID-19 fortsatt påfører reiselivet store begrensninger, ser det ut som vi sakte, men sikkert er på vei mot mer normale tilstander. Nå sier Lufthansa Group at de i juni venter og ha 160 fly i luften og betjene 106 destinasjoner.

Allerede i juni vil Lufthansa, Eurowing og SWISS gjenoppta enda flere ruter i Tyskland og Europa. Ytterligere 80 fly skal settes inn i trafikk og gruppen vil da ha totalt 160 fly i luften. Totalt 106 ulike destinasjoner skal betjenes. Høyere etterspørsel og en gradvis lemping av restriksjonene i flere europeiske land skal være årsaken til at Lufthansa nå velger å skalere opp virksomheten igjen.

Frankfurt Airport
Frankfurt Airport

I følge Lufthansa har folk fortsatt lyst og behov for å reise, på tross av koronaviruset og COVID-19.

– Vi merker et sterkt ønske og en lengsel etter å reise igjen blant folk. Hoteller og restauranter begynner så smått å åpne, og det er enkelte tilfeller tillatt å besøke familie og venner. Med all forsiktighet gjør vi det nå mulig for folk å ta igjen og oppleve det de lenge har måttet klare seg uten. Sikkerheten og helsen for våre gjester og ansatte har selvsagt høyeste prioritet, sier Harry Hohmeister i Lufthansas ledergruppe.

Kreta
Foto: jarekgrafik / Pixabay 

Lufthansa er ikke det eneste selskapet som øker aktiviteten fram mot sommeren. Forrige uke annonserte Qatar Airways at selskapet vil fly til 80 destinasjoner i juni.

Flere populære feriedestinasjoner

Blant rutene som gjenåpnes i juni finner vi blant annet Mallorca, Sylt, Rostock og Kreta. Flere detaljer om hvilke ruter som åpnes vil bli annonsert i løpet av kort tid. Lufthansa understreker imidlertid at det er den reisendes ansvar å sette seg inn i innreise- og karantenebestemmelser i landet de skal reise til.

Strenge rutiner for smittevern kan også føre til restriksjoner under selve reisen og passasjerer bes om å belage seg på at det kan være lenger ventetid i sikkerhetskontrollen. Ombordservice vil også være begrenset inntil videre.

Siden 4. mai har det også være påbudt å bruke munnbind på alle flygninger i Lufthansa Group.

Foto: Lufthansa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *