Lufthansa-gruppen avslører ambisiøse comeback-planer

Lufthansa, SWISS, Brussels Airlines, Austrian, Germanwings, Eurowings

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Etter mer en to måneder med full stans er selskapene i Lufthansa-gruppen nå klare for å starte opp deler av programmet igjen. Etter sommeren er ambisjonene langt høyere og Lufthansa har som mål å være tilbake på 90% i løpet av september.

Etter en periode med tilnærmet stillstand i passasjertrafikken er Lufthansagruppens selskaper i gang med en betydelig oppskalering av driften. Lufthansa, SWISS og Eurowings er allerede i gang, mens Brussels Airlines og Austrian starter opp 15. juni. Rutetilbud vil i løpet av juni være oppe i 106 destinasjoner med totalt 160 fly i luften. På litt lengre sikt er imidlertid ambisjonene langt høyere.

Lufthansa Airbus A350-900

Tilbake på 90% i september

I løpet av september har Lufthansa-gruppen som mål å betjene 90% av sine planlagte korte og mellomlange flyruter og 70% av sine planlagte langdistanse-ruter. Dette er gode nyheter for de av oss som fremdeles ikke har gitt opp håpet om høstferie utenlands.

Hongkong, Kina
Lufthansa planlegger for 90 ukentlige avganger til Asia, blant annet til Hongkong. Foto: Michael Siebert / Pixabay

Lufthansa alene planlegger mer enn 100 ukentlige avganger til destinasjoner i Nord-Amerika fra München og Frankfurt. I tillegg planlegges det for rundt 90 ukentlige avganger til Asia, 20 ukentlige avganger til Midtøsten og 25 ukentlige avganger til Afrika. Selskapet er foreløpig tilbakeholdne med detaljer, men nevner Vancouver, Boston og Houston i Nord-Amerika, og Singapore og Hongkong i Asia, som noen av de første destinasjonene.

I Europa vil antall avganger økes til rundt 1 800 per uke, fordelt på 102 destinasjoner fra Frankfurt og 88 destinasjoner fra München.

Austrian Airlines Boeing 777

Austrian gjenopptar langdistanseruter i juli

I juli vil Austrian Airlines gjenoppta ordinære langdistanseruter etter over tre måneder med stans i trafikken. De første rutene som settes opp igjen vil være Bang, Chicago, New York og Washington med inntil tre ukentlige avganger. Austrian vil også sette opp flere Europa-ruter i løpet av juli.

SWISS vil i løpet av høsten betjene 85% av sine planlagte destinasjoner i løpet av høsten, med rundt 1/3 av tilgjengelig setekapasitet. Selskapet har som mål å tilby et så bredt spekter av tjenester og reisemål som mulig under gjenoppbyggingsfasen. Til å begynne med vil imidlertid fokuset ligge på europeiske ruter fra Zurich og Genève.

Eurowings står klare med flere populære feriemål allerede i juli. Foto: Ivan Ivankovic / Pixabay 

Også Eurowings opplever økt etterspørsel etter hvert som flere land lemper på reiserestriksjonene. Allerede i sommer vil selskapet betjene 80% av sine planlagte reisemål, inkludert feriefavoritter i Italia, Spania, Hellas og Kroatia.

Kommentar

 1. Kaiarne sier

  Er dette 90% av planlagte destinasjoner eller 90% av planlagt kapasitet? Det er stor forskjell på å fly én gang i uken eller flere ganger om dagen til en destinasjon.

  • Martin Damm Laupstad sier

   Hei Kaiarne,

   det kommer kanskje ikke klart fram hele veien, men det er snakk om 90% av planlagte destinasjoner. Når det gjelder kapasitet går ikke Lufthansa ut med tall, sannsynligvis fordi det er tilnærmet umullig å estimere på nåværende tidspunkt, men for SWISS oppgir de å starte på rundt 1/3 av tilgjengelig kapasitet.

   – Martin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *