Nær stillstand i trafikken hos Norwegian

tyskland

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian presenterte i dag trafikktall for september, som viser at selskapet fortsatt er sterkt preget av koronasituasjonen. Trafikken i Europa lider spesielt på grunn av restriksjonene.

Norwegians trafikktall for september er kraftig påvirket av lavere etterspørsel som følge av nye og strengere reiserestriksjoner over hele Europa, hvor flere land har gått fra gul til rød status. I underkant av 320 000 passasjerer fløy med Norwegian i september, en nedgang på 90 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Den totale kapasiteten (ASK) var ned 93 prosent, mens passasjertrafikken var 96 prosent lavere.

Halvfulle fly

Det er også langt færre passasjerer om bord sammenlignet med september i fjor. Fyllingsgraden var på beskjedne 52,8 prosent, en nedgang på 37 prosentpoeng. Dette svekker selvsagt lønnsomheten og er spesielt dramatisk for lavkostselskap, hvis forretningsmodell er å fly med fulle fly.

Regulariteten er det imidlertid ingen ting i veien med. 99,2 prosent av selskapets planlagte flygninger ble gjennomført, og av disse var punktligheten på 97,6 prosent.

Konsernsjef i Norwegian Jacob Schhram
Konsernsjef i Norwegian Jacob Schhram

– I september gikk flere land fra å være gule til å bli røde. Vi ser at i det øyeblikket myndighetene innfører nye og strengere reiserestriksjoner, påvirkes etterspørselen umiddelbart. Vi tilpasser rutetilbudet løpende ut ifra situasjonen, men de stadige endringene i myndighetenes reiserestriksjoner gjør det svært krevende å planlegge, både for oss og kundene. Fremover ser vi også at denne krisen på ingen måte er over, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

Du finner alle detaljer i den fullstendige trafikkrapporten som du kan laste ned her.

Foto: Norwegian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *