No er nye Oslo lufthavn offisielt opna!

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Kl 12.00 torsdag vart nye Oslo lufthavn offisielt opna av samferdsleminister Ketil Solvik-Olsen. Noregs hovudflyplass opna på budsjett og i rute. Den nye kapasiteten er på ca. 32 millionar passasjerar årleg.

Rett før kl 12.00 vart Noregs hovudflyplass offisielt opna då samferdsleministeren og konsernsjefen i Avinor knytte saman to band, for å markera at «Avinor knytter Norge sammen». Solvik-Olsen fortalde dei som hadde møtt fram kor viktig hovudflyplassen er for heile landet.

Norge er avhengig av en velfungerende hovedflyplass. Nå har vi fått en stor internasjonal flyplass hele nasjonen kan være stolte av. Dette er et statlig prestisjeprosjekt som har åpnet i rute og på budsjett, og Avinor har god grunn til å være stolte av jobben som har vært gjort med utbyggingen, sier Solvik-Olsen.

Deretter takka styreleiar i Avinor, Ola Mørkved Rinnan, alle dei tilsette som har jobba med den nye flyplassen, både dag og natt sidan byggevedtaket kom våren 2011.

Foto: Avinor

Auka konkurransekraft

Avinors konsernsjef Dag Falk-Pedersen har fulgt utbyggingsprosjektet tett og er særs nøgd med resultatet.

– Vi har investert 14 milliarder kroner i utvidelsen og dette kommer til å gi Norge økt konkurransekraft internasjonalt. For Norge er det viktig med et velfungerende knutepunkt som Oslo lufthavn, og overskuddet bidrar til å finansiere det øvrige luftfartsnettet i hele Norge, sier Falk-Petersen og legger til:

– At utbyggingen er gjennomført nesten uten at reisende har merket noe, og at Oslo lufthavn er kåret til Europas punktligste lufthavn tre ganger i perioden, er noe vi er veldig stolte av.

Lufthavnsdirektør Øyvind Hasaas har tru på auka trafikk i tida framover og håpar alle alle dei reisande skal få ein flyplass dei er nøgde med. Han oppmodar også alle om å følgje litt ekstra med når ein er på flyplassen framover, då mykje er endra. – Skru av autopiloten og følg med litt ekstra på skiltinga.

Foto: Avinor

Litt fakta

Kapasitet: 32 millioner passasjerer i året
Nye arealer: 117 000 kvadratmeter
Totale arealer: 265 000 kvadratmeter
Nye gater: 11 nye brotilknyttede gater
Nye fjernoppstillingsplasser: 10
Antall spisesteder: 37
Antall kiosker: 10
Antall butikker: 21

Kva tykkjer du om den nye delen av flyplassen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *