Nordmenn kler seg best på fly

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Sammenlignet med svensker og dansker, er nordmenn særdeles opptatt av hvordan vi tar oss ut på flyreiser. Og mens nordmenn ofrer bekvemmeligheten til fordel for moteriktige antrekk, velger svenskene heller joggebuksa. Dette kommer fram i en nordisk undersøkelse TNS har gjort på vegne av Emirates.

Hva er viktigst for oss når vi skal på tur? Det ønsket flyselskapet Emirates å finne ut, og ba derfor analyseselskapet TNS Sifo spørre tusen nordmenn, svensker og dansker.

Snobbete nordmenn – avslappede svensker

Undersøkelsen viser blant annet at det er mer enn skiferdighetene som skiller de tre landene, og da spesielt klesstilen på flyturer. For mens svenskene foretrekker t-skjorter og behagelige jeans, er langt flere nordmenn opptatt av å se presentable ut.

Kun seks prosent av svenskene tar blazeren på seg når de skal fly, mot hele 35 prosent av nordmennene.

Selv om kun én av 10 reiser i forretningsøyemed, pynter vi oss likevel. Danskene kommer noe bedre ut enn svenskene: Hver femte danske svarer at han eller hun velger blazer til flyturen.

Svenske kvinner er ikke noe bedre enn mannfolka. Hver fjerde kvinne foretrekker å reise i joggebukse og kosegenser når de skal fly til utlandet. Det er hele fire ganger så mange som både danskene og nordmennene.

Et pent antrekk gir riktig førsteinntrykk

Moteblogger Tine Monsen bak bloggen http://tinemonsen.blogg.no/ blir positivt overrasket på nordmenns vegne. Hun tror at resultatene i undersøkelsen har sammenheng med mentaliteten om at å reise er noe spesielt, og at man derfor skal kle seg opp for anledningen.

− Jeg tror også at det å kle seg pent når man er ute og flyr  handler om å ta litt vare på glamouren med det å reise. At det ofte vil være større sannsynlighet for at man kan bli oppgradert om man er pent antrukket er også et lite tips å ta med seg på veien, kommenterer Monsen.

Velg silke og ull

Monsen anbefaler nordmenn å velge plagg som både kan pene, komfortable og praktiske til flyreisen, som silkebluser, store ullskjerf (som både kan bæres rundt skuldrene og fungere som en myk pute i setet), og oppfordrer oss til å velge klær med stretch.

− Gå gjerne for myke plagg og bukser eller skjørt med litt stretch ved lengre flyreiser slik at du kan bevege deg godt uten at noe sitter for stramt. Blazer fungerer like godt til menn som til kvinner og 70-tallstrenden med vide bukser som er i motebildet nå er kjempefin å ha på flyturer. Sammen med en blazer og en høyhalset genser har du et elegant og praktisk antrekk som du kan bruke hele dagen, avslutter bloggeren.

Kler oss for forretning, men sover i setet

Selv om nordmenns klesstil på flyet tilsier viktige forretningsmøte, kan ikke det samme sies om handlingene våre i luften. På tross av at vi kler oss pent, velger flesteparten å sove gjennom turen.

Faktisk svarer hele syv av 10 nordmenn at de foretrekker å sove på flyet. I pentøy.

Nordmenn elsker taxfree

Et annet funn som kommer fram i undersøkelsen er knyttet til shoppingvanene våres. Nærmere fire av 10 nordmenn bruker mellom 500-2500 kroner på taxfree-butikken før eller etter en reise., sammenlignet med åtte prosent av danskene og 16 prosent av svenskene.

Kun to prosent av danskene bruker 1000 kroner eller mer på avgiftsfrie varer i forbindelse med flyreiser, mot hele 11 prosent nordmenn.

At nordmenn elsker taxfree er ingen overraskelse, men sammenlignet med Sverige og Danmark er forskjellen drastisk. Kun 13 prosent av de norske respondentene svarer at de ikke kjøper varer på taxfree, mot henholdsvis 32 og 43 prosent av svenskene og danskene.

Emirates_Nordmenn kler seg best1

Hvordan pleier du å kle deg når du er ute og flyr?
Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under, eller i vårt forum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *