SAS: Norge og Sverige starter salg av aksjer

point bargains torsdagens nye sas-baser

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Opptil 19 millioner aksjer i flyselskapet SAS, tilsvarende 5,8 prosent av de utestående aksjene i selskapet, kan bli solgt.

– Det er på tide å tenke på å flytte hjemmefra, fastslår styreleder Fritz Schur etter at den norske og svenske staten har besluttet å starte salg av aksjer i flyselskapet.

 SAS fylte 70 år for noen få uker siden. Nå er det vel på tide at vi begynner å tenke på å flytte hjemmefra

Fritz Schur – Styreleder SAS til nyhetsbyrået Ritzau.

Han regner ikke med at salget av aksjer vil få noen betydning for selskapet på kort sikt.

Næringsdepartementet

Eierskapet i SAS er fordelt mellom de skandinaviske statene og private aktører. Mens Sverige eier 21,3 prosent, sitter både Norge og Danmark på 14,2 prosent hver. Den svenske Wallenberg-stiftelsen eier 7,5 prosent.

Det kommende salget retter seg mot institusjonelle investorer og gjennomføres gjennom en såkalt akselerert auksjon.

Det er det norske Nærings- og fiskeridepartementet som skal stå for salget på vegne av den norske og svenske staten, opplyser de to landenes regjeringer onsdag kveld.

Nærings- og fiskeridepartementet ønsket onsdag kveld ikke å kommentere saken, men den norske regjeringen bekrefter salgsplanene i en pressemelding.

Rett pris SAS-aksjer

Regjeringen har siden 2011 hatt fullmakt fra Stortinget til å selge seg ut av SAS, men verken næringsminister Monica Mæland (H) eller hennes forgjenger Trond Giske (Ap) har så langt benyttet seg av fullmakten.

– Utgangspunktet er at vi ikke har hastverk med å selge SAS. Vi skal gjøre ting fordi det er riktig, på vegne av fellesskapet. Det handler om rett pris til rett tidspunkt. Men skjer det noe som er riktig for oss og selskapet, så gjør vi det, sa Mæland til NTB i juli.

– Jeg opplever at det er en tverrpolitisk enighet om at det ikke finnes argumenter for at staten skal eie aksjer i et flyselskap, sa Mæland i det samme intervjuet.

Kilde: NTB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *