Norwegian åpner skandinavisk langdistansebase i København

Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian kunngjorde i dag at vil åpne sin første skandinaviske langdistansebase i København, hvor rundt 80 piltorer skal være basert. Basen vil betjene Norwegians skandinaviske langdistanseruter.

Norwegian oppretter dermed 80 pilotstillinger i København. Selskapet har også langdistansebaser i Amsterdam, Paris, Barcelona, Roma, London, New York, Los Angeles, Fort Lauderdale og Bangkok.

– Vår langdistanseoperasjon i Skandinavia har nå vokst betydelig slik at det er naturlig for oss å etablere en base for piloter i København. Københavnbasen vil bidra til å forenkle og styrke virksomheten vår og skape lokale arbeidsplasser, sier Helga Bollmann Leknes, HR-direktør i Norwegian.

Den eksisterende basen i København har per i dag over 500 medarbeidere hvorav 200 er piloter som primært flyr på selskapets europeiske ruter.

Enighet med dansk fagforening

Etableringen av basen i Danmark har blitt gjort i samråd med den danske fagforeningen Flyvebranchens Personale Union FPU og partene har kommet til enighet:

– Vi har inngått en avtale med FPU og jeg vil gjerne takke dem for den konstruktive dialogen vi har hatt. Jeg ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med dem, sier Bollman Leknes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *