Norwegian bestiller 30 nye Airbus A321LR

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian fosser stadig frem, og ikke mer enn har de fått en pris som verdens beste lavprisselskap på langdistanse, og Europas beste lavprisselskap, så kommer nyheten om at de har gitt en stor en ordre til flyfabrikken Airbus. Ordren er på 30 nye fly af typen Airbus A321LR, en type flyselskapet ikke har i sin flåte per i dag.

I 2012 la Norwegian inn en ordre på 100 Airbus A320neo, samtidig med en stor Boeingordre. Nå har selskapets datterselskap inngått avtale med Airbus om å konvertere 30 fly av typen A320neo til den større flytypen A321LR. Norwegian skal operere de nye flyene. Etter planen skal AAA få levert åtte fly i 2019, og de øvrige 22 de to påfølgende årene.

Den nye flytypen kan fly lenger enn A320neo og den vil ha plass til om lag 220 passasjerer, samtidig som den vil ha et betydelig lavere drivstofforbruk per passasjer. Det vil ha en rekkevidde som åpner opp for ruter eksempelvis fra østkysten av USA til en rekke flyplasser i Skandinavia og Europa forøvrig. Det vil også kunne operere mellom Skandinavia og deler av Asia, samt fly til nye markeder som Sør-Amerika fra en rekke andre europeiske destinasjoner.

”Vi er svært fornøyd med at Norwegian har valgt A321LR, som er verdens mest langtrekkende «single aisle» flytype. Norwegian vil bli den første lavprisoperatøren som vil fly A321LR. Flyet setter en helt ny standard i flyindustrien med lavt drivstofforbruk og god komfort for passasjerene», sier John Leahy, COO Customers i Airbus.

”Jeg er svært tilfreds med denne nye Airbus A321LR-ordren», sier administrerende direktør Bjørn Kjos.
«Airbus A321LR er det eneste mellomdistanseflyet av denne størrelsen på markedet og flytypen passer svært godt inn i vår fremtidige flåte, både med tanke på størrelse, rekkevidde og lavt drivstofforbruk. Vi vil kunne få en betydelig kostnadsfordel og økt konkurransekraft fremover, og dermed sikre våre kunder fortsatt lave priser om bord i flunkende nye fly til helt nye destinasjoner», sier Kjos.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *