SAS og Samsung samarbeider om å gjøre reisen enklere

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS og Samsung gir nå flyreisende muligheten til å bruke SAS sin app og Smart Pass med Samsungs smartwatch «Gear S2».  Dette er en del av SAS sin store satsning på digitalisering og innovative løsninger som skal gjøre flyreisen enklere.

Se når ditt fly går, hvilken gate du skal til og board flyet ditt via din smartwatch. SAS og Samsungs samarbeid gjør flyreisen lettere for passasjerene for dem som har smartwatchen fra Samsung som heter «Gear S2».

Reisende passasjerer med denne modellen kan enkelt passere gjennom kontrollene på flyplassen ved å scanne fra skjermen på deres smartwatch fremfor å måtte vise frem et boardingcard. Mange kjenner kanskje SAS sitt Smart Pass, som er en liten RFID-brikke som kan festes for eksempel på en mobiltelefon. Fordelen med å bruke smartwatch er jo at du slipper å ha fremme telefonen hver gang du skal forbi et punkt. Smartwatchen henger jo allerede på håndleddet.

Her er en video som viser litt om hvordan Smart Pass fungerer:

Vi vil hele tiden gjøre reisen lettere og smartere for våre passasjerer. Nå behøver man ikke lenger å printe et boarding card eller lete etter sin mobiltelefon i lommen eller i vesken. Man legger håndleddet på scanneren og går i gjennom. Det er virkelig enkelt, og vi tror at det blir fremtiden. Spesielt for våre kunder som reiser mye.

Dette sier Mariam Skovfoged, pressesjef i SAS.

Den smarte klokken er en del av SAS sin store satsning på digitalisering som selskapet har satt av 500 millioner kroner til. Digitaliseringen inkluderer blant andet Ipads til flypersonalet, oppdatering av hjemmeside og EuroBonus-programmet.

Android kunder er også med
Inntil nå er det kun passasjerer med en Apple Watch sin har hatt mulighet til å benytte deres Apple Watch for å sjekke inn, se hvor i flyet de skal sitte og boarde uten å ha et boardingkort fremme. Nå er turen kommet til Android-kundene. SAS Lab i Stockholm har utviklet løsningen i samarbeid med Samsung.

 

Jeg tror, at de fleste av oss kjenner til å stå i sikkerhetskontrollen og ta av jakken, flytte det man har av væsker over i en gjennomsigtig pose og samtidig ikke kan finne boardingkortet eller mobilen. Den situasjonen håper vi nå sammen med SAS å kunne gjøre mindre stressende.

Dette sier Adam Fors, Nordisk Markedssjef i Samsung.

SAS Lab har tidligere testet NFCteknik (en særlig teknikk som gjør at man kan scanne sin mobiltelefon og sin klokke når man boarder). Her har laboratoriet i Sverige testet en mikrochip under huden, en fingerring og et armbånd som har fungert som et boardingpass.

Appen er  tilgjengelig i Samsung Store fra uke 29 og er kompatibel med SAS app for Android versjon 2.13.

Opprinnelig skrevet for InsideFlyer.dk av Flemming Poulsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *