Norwegian henter tre milliarder kroner i ny emisjon

Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For å styrke selskapets finansielle fleksibilitet, har Norwegian nå sikret tre milliarder kroner i egenkapital via en garantert fortrinnsrettsemisjon.

Det har de siste månedene blitt spekulert i hvordan Norwegian skulle håndtere underskuddet for ikke å gå tom for penger. Flyselskapet har imidlertid greid å ivareta likviditeten gjennom tiltak som salg av fly og refinansiering av lån.

For en knapp uke siden ble det kjent at IAG ikke kom til å legge inn bud på Norwegian og at selskapet med tiden ønsker å selge sin eierandel på 4,61% i selskapet.

Lavere vekst og bedre lønnsomhet

Norwegian har de siste årene investert betydelig i nye fly og lansert en rekke ruter, ikke minst interkontinentalt. Nå skal veksten avta og lønnsomheten skal opp.

Bjørn Kjos
Bjørn Kjos, konsernsjef i Norwegian

– Norwegian har vært gjennom en lengre periode med kraftig ekspansjon. Veksten vil nå avta og selskapet vil ha et økt fokus på å redusere kostnader og investeringsforpliktelsene. Gjennom fortrinnsrettsemisjonen vil selskapets balanse styrkes og selskapet vil ha økt fleksibilitet til å støtte denne utviklingen fremover, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– Vi er meget godt fornøyd med at våre største aksjonærer støtter Norwegians planer og strategi i et stadig mer konkurranseutsatt marked. Nå skal vi konsentrere oss om å optimalisere vår internasjonale virksomhet og redusere kostnader for å øke lønnsomheten

Kostnadene skal ned

Norwegian har som å redusere kostnadene med minst to milliarder kroner i 2019. Det skal blant annet skje gjennom å utsette levering av nye fly og salg av fly i den nåværende flåten. Det vurderes også å opprette et nytt eierselskap for deler av flyparken. Det er også ventet at motorprodusenten Rolls Royce vil gi Norwegian kompensasjon for motorproblemene på selskapets Dreamlinere.

I tillegg skal lønnsomheten bedres gjennom optimalisering av basestruktur og ruteprogram.

Kapitaløkningen skjer via en garantert fortrinnsrettsemisjon som sikrer Norwegian tre milliarder kroner i egenkapital. Emisjonen skal behandles på en ekstraordinær generalforsamling 19. februar. Selskapets presentasjon av fjerde kvartal 2018 fremskyndes til 7. februar.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *