Alt du behøver å vite om Norwegian-kortet

Norwegian-kortet

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bank Norwegian startet sin virksomhet i 2007 og er en nettbasert bank rettet mot privatmarkedet. Banken tilbyr kredittkort, forbrukslån og innskudd til privatpersoner.

Bank Norwegians kredittkort, ofte kalt Norwegian-kortet, gir mange fordeler for deg som reiser og spesielt om du reiser med flyselskapet Norwegian. Kortet har ingen årsavgift og betaler du kredittkortregningen på forfallsdato påløper ingen rentekostnader på varekjøp. Det betyr at du kan få inntil 45 dager rentefrihet.

Norwegian Reward

Norwegian-kortetFlyselskapet Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er nok godt kjent for de fleste av våre lesere. Norwegian Reward lar deg opptjene Cashpoints på flyreiser med Norwegian, samt på hotellopphold, leiebil, varekjøp og andre tjenester hos Norwegian Reward sine mange samarbeidspartnere. Cashpoints er valutaen hos Norwegian og kan brukes til å betale eller delbetalte nye flyreiser med Norwegian. 1 Cashpoint = 1 krone ved kjøp av flybilletter.

Sammen med Norwegian-kortet blir fordelene med Norwegian Reward både flere og bedre.

Cashpoints

Norwegian-kortetMed Norwegian-kortet opptjener du Cashpoints tilsvarende 1% av kjøpesummen hver gang du betaler med kortet, opp til 100 000 kroner. Etter 100 000 kroner er opptjeningen 0,5%. Ved å være litt bevisst på hvordan du betaler for varer og tjenester du kjøper til daglig, kan du spare til din neste ferietur gjennom hele året uten at det koster deg noe.

I tillegg får du flere Cashpoints når du betaler flybillettene dine hos Norwegian med Norwegian-kortet. Du får 4% Cashpoints av netto flypris på LowFare-billetter når du betaler med Norwegian-kortet, mot 2% om du velger en annen betalingsmåte. På Flex-billetter får du hele 10% Cashpoints.

I motsetnings til andre kredittkort tilkommer det heller ingen ekstra kostnader når du betaler dine Norwegian-billetter med Norwegian-kortet.

Reise- og avbestillingsforsikring

Reiseforsikring er alltid inkludert når minst 50% av reisekostnaden er betalt med Norwegian-kortet. Forsikringen dekker deg som er kortinnehaver, ektefelle/samboer og barn under 21 år. Du behøver heller ingen egen avbestillingsforsikring, dette er inkludert i reiseforsikringen.

Som med alle andre forsikringsprodukter er det viktig at du setter deg godt inn i forsikringsvilkårene. Skulle du være uheldig er det viktig å være bevisst på at forsikringen gir deg den dekningen du trenger. For eksempel gjelder ikke ulykkesforsikring, avbestilling og reisesyke/hjemtransport for personer som er fylt 70 år.

Dersom du reiser med Norwegian og reisen er betalt med Norwegian-kortet er du også forsikret mot tapt avgang. Dersom Norwegian er så forsinket at du ikke rekker en videre forbindelse, dekkes ekstrautgifter til nye billetter med inntil 5 000,- per person og inntil 20 000,- per familie.

Gebyrfrie kontantuttak i utlandet

Med Norwegian-kortet betaler du ingen gebyrer til Bank Norwegian ved kontantuttak i minibank. Kontantuttak i utlandet gir riktignok ikke opptjening av Cashpoints, men her er det likevel penger å spare.

Det er verdt å merke seg at enkelte minibankeiere kan ta et eget gebyr. Dette går ikke til Bank Norwegian og ville kommet på toppen av eventuelle gebyrer fra kortutstedere som ikke tilbyr gebyrfrie uttak.

Andre fordeler

I tillegg til fordelene som er inkludert i Norwegian-kortet kan du også bestille flere gunstige forsikringer.

Betalingsforsikring med sletting av saldo gir deg ekstra trygghet dersom du skulle bli 100% arbeidsledig eller permittert, eller bli 100% sykmeldt.

Dersom du behøver en helårs reiseforsikring får du også 10% rabatt på en av markedets billigste reiseforsikringer fra Travel Guard. Denne reiseforsikringen ble kåret til Best i test av Aftenposten i juni 2009.

Får uvedkommende tak i dine personlige opplysninger kan de misbruke din identitet til å søke om lån, åpne bankkonto og få kredittkort. Med en ID-tyveriforsikring er du sikret hjelp til det vanskelige opprydningsarbeidet og kostnader til for eksempel juridisk bistand.

Dersom du ofte benytter leiebil kan du også forsikre deg mot egenandel dersom leiebilen blir stjålet eller skadet.

Spar til neste ferietur med Norwegian-kortet

Norwegian-kortet gir mange fordeler når det brukes riktig. Du tjener Cashpoints på alle varekjøp, får gebyrfrie kontantuttak i utlandet og reise- og avbestillingsforsikring er inkludert når reisen betales med Norwegian-kortet.

Kostnader og ansvarlig kortbruk

Norwegian-kortetSom med alle andre kredittkort er det viktig å være bevisst på hvordan man bruker kortet. Kanskje alle viktigst, sett tæring etter næring og ikke bruk over evne! Langvarige betalingsutsettelser kan gi høye rentekostnadene, noe som fort kan spise opp mange av fordelene kortet gir.

Kortet har ingen årsavgift og varekjøp er gebyrfrie i både inn- og utland. Det er heller ingen gebyrer fra Bank Norwegian på kontantuttak i utlandet, men husk at rentekostnader påløper fra uttaksdato.

Eksempel ved utsatt betaling:
15 000 kroner over 12 måneder gir en effektiv rente på 23,1%. Totalbeløpet som betales tilbake vil da være 16 764,-

Hvis du vil søke om Norwegian-kortet kan du gjøre det her.

God poengjakt!

Eks ved utsatt betaling: eff 23,1%, 15000 o/12 m. Tot: 16.764.

Kommentar

    • Martin Damm Laupstad sier

      Hei Sigmund,

      det er nok best om du spør turoperatøren eller kredittkortselskapet om dette, men dersom turoperatøren avlyser vil jeg tro at du får pengene tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *