Norwegian og Jetblue starter samarbeid

JetBlue

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian og det amerikanske lavprisselskapet Jetblue har inngått en intensjonsavtale om samarbeid. Gjennomgående billetter som kombinerer de to lavprisgigantene forventes å være tilgjengelig for bestilling i løpet av første halvdel av 2020.

Det betyr at det vil bli mulig å bestille gjennomgående flyreiser i én enkelt transaksjon på tvers av begge selskapers rutenettverk. I følge Norwegian vil kombinerte billetter bli mulig å bestille på nettsidene til begge de to lavprisselskapene. Bagasjen vil da også kunne bli sjekket inn hele veien.

Norwegian Boeing 787 Dreamliner
Norwegian benytter Dreamlinere på sine langdistanseruter. (Foto: Norwegian)

På de tre knutepunktene New York-JFK, Boston og Fort Lauderdale kan Norwegians reisende få tilgang til 60 ruter innad i USA. I tillegg vil reisende få tilgang til 40 ruter til Karibia og Latin-Amerika. I motsatt retning kan Jetblues kunder fly videre med Norwegian på flere enn 20 ruter til Europa.

Dette samarbeidet vil gi reisende enda flere valgmuligheter. JetBlue er det største flyselskapet på flere av våre største USA-baser, som New York og Fort Lauderdale, noe som vil gi våre og JetBlues kunder tilgang til et stort rutenett på begge sider av Atlanteren. JetBlue er en ideell samarbeidpartner for oss ettersom selskapet har en betydelig tilstedeværelse i USA, Karibia og Latin-Amerika.

Geir Karlsen, fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian

I følge flysmart24.no har dette samarbeidet lenge vært ønsket av Norweigan, hvor Bjørn Kjos på sikt ser potensialet for en større og global lavprisallianse.

Jetblue

Jetblue ble grunnlagt i 1999, og har i løpet av de siste 20 årene rukket å bli et av de største lavprisselskapene i USA. I dag flyr Jetblue til over 100 destinasjoner med hovedfokus i USA, Karibia og Latin-Amerika.

Selv om Jetblue er et lavprisselskap er selskapet populært blant reisende. Ombord tilbys gratis drikke og snacks, WiFi, personlig TV-skjerm i hver stolrygg og mer benplass enn bransjestandard.

Kabinen ombord i en A320 fra Jetblue. (Foto: Jetblue)

Kilde: Pressemelding fra Norwegian.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *