Norwegian og Widerøe med billettsamarbeid i hele rutenettet

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapene Norwegian og Widerøe styrker tilbudet i norsk luftfart ved å lansere gjennomgående billetter på tvers av selskapenes rutenettverk – fra Mehamn i nord til Kanariøyene i sør.

Samarbeidet gjør reiser på tvers av rutenettverkene enklere fordi man nå kan bestille én gjennomgående billett. Bagasje vil også være innsjekket hele veien fra avgangs- til ankomststedet. Widerøe flyr i hele det norske kortbane- og regionalnettet, og Norwegian er en stor aktør på de større flyplassene i landet. I tillegg flyr Norwegian til mange destinasjoner i Europa. En svært stor andel av norske flypassasjerer er avhengig av både Norwegian og Widerøe for å komme fram til reisemålet sitt.

Norge er et svært viktig marked for både Norwegian og Widerøe, og mange av passasjerene våre benytter seg av begge selskapene når de reiser. Derfor ønsker vi å legge til rette for at våre felles passasjerer får en forenklet reisehverdag.

Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Samarbeidet mellom flyselskapene ble lansert i juli 2022. I første omgang har samarbeidet omfattet gjennomgående billetter ved reiser innenlands og til Storbritannia og Spania. Gjennomgående flybilletter kan i dag kjøpes på Widerøes nettsider og hos reisebyråer. Med denne lanseringen tar selskapene et stort steg videre, og i fremtiden vil ytterligere produkter og tjenester inkluderes. Dette gjelder blant annet ungdomsbilletter og bestillingsmuligheter fra Norwegians nettsider og mobilapp. Transport av dyr er i dag ikke omfattet av samarbeidet, og må håndteres som tidligere med enkeltbestillinger hos de respektive selskapene.

Norwegian flyr i sommer mer enn 300 ruter til 114 destinasjoner.

Et fåtall flyplasser, Bilbao, Burgas, Ibiza, Palanga og Varna, omfattes ennå ikke av samarbeidet på grunn av systembegrensninger. Planen er at også disse skal være på plass innen neste år.

Foto: Norwegian /PR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *