Ny business class og første rute med Air France Airbus A350

Safran Optima business class

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Air France vil snart motta sin første Airbus A350-900 av totalt 21 fly som flyselskapet har i bestilling. Disse flyene skulle egentlig fly for JOON, men siden JOON snart er historie vil de i stedet fly med Air France sin logo.

Kabinen i Air France nye Airbus A350-maskiner er utstyrt med 34 seter i business class, 24 seter i premium economy og 266 seter i vanlig økonomiklasse. Business class-setene er de helt nye Optima-setene levert av Safran Seats.

Air France Airbus A350 setekart
Air France Airbus A350 setekart

Første rute til Bamako og Abidjan

Ifølge nettstedet Routes Online vil den første ruten med den flytypen gå fra Paris Charles de Gaulle til Bamako i Mali og Abidjan i Elfenbenskysten. Den ruten har oppstart 23. september 2019 og er planlagt fram til 8. desember 2019.

Flere ruter med den nye flytypen vil nok også komme i tiden fremover. Det er heller ikke umulig at andre ruter kan bli satt opp tidligere enn Bamako/Abidjan-ruten, men vi kan i alle fall være ganske sikre på at denne ruten vil bli betjent med Airbus A350. Mye kommer an på leveringen av den første maskinen.

Nye business class-seter

Air France sine Airbus A350-maskiner vil bli levert med en ny business class-kabin med et helt nytt oppsett. Setene er av typen Optima fra Safran Seat og er arrangert i en stablet 1-2-1 layout. Setene er med andre ord ikke de samme som Air France nå installerer i sine Boeing 777- og 787-maskiner.

Setene er de samme som vi finner i United Polaris business class. United har i utgangspunktet enerett på disse setene, men den eneretten gjelder bare i USA. Dette betyr at Air France også kan bruke dem.

Denne artikkelen ble først publisert av Kilian for InsideFlyer.nl.

Foto: Safran Seats / OMAAT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *