Ny fraktrute mellom Oslo og Chengdu for å styrke handelen med Kina

Oslo Airport

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Avinor annonserer lanseringen av en ny, dedikert fraktrute drevet av Beijing Capital Airlines, som vil forbinde Oslo Lufthavn direkte til Chengdu Tianfu International Airport, med en mellomlanding i Astana, Kasakhstan. Denne fraktruten er et viktig tiltak for å møte den økende etterspørselen etter effektiv transport av varer, spesielt sjømat, mellom Norge og Kina.

Ruten, som starter den 4. april 2024, vil tilby tre ukentlige avganger på tirsdager, torsdager og lørdager, operert med Airbus A330-300, og håndteres av OSCC som handling agent.

Forkorter transporttiden betydelig

Denne ruten representerer en betydelig mulighet for sjømatnæringen i Norge. Med en kapasitet til å sende 210 tonn fersk fisk direkte til det kinesiske markedet hver uke, forkorter vi transporttiden betydelig. Dette er kritisk for å nå våre partnere i Kina raskere, spesielt nå som markedet åpner seg etter langvarige Covid-19 restriksjoner. Vi har sett en kraftig økning i sjømateksport til Kina siden 2019, og det er avgjørende å ha direkteruter som denne for å støtte videre vekst.

Eva Beate Lande, fraktsjef i Avinor.

Fokus på norsk sjømat

Hovedformålet med denne fraktruten er transport av norsk sjømat, med et spesielt fokus på laks. Avinor og Beijing Capital Airlines arbeider også for å sikre at flyene blir fylt med importvarer til Norge, for å optimalisere retningsbalansen for ruten. – Med en lastekapasitet på omtrent 70 tonn per flyvning, styrker vi ikke bare vår evne til å eksportere norsk sjømat, men også muligheten til å importere varer som er viktige for Norge, legger Lande til.

Foto: Avinor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *