Nye billettyper og gebyrer hos SWISS

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Som vi på Bonusfeber har spådd flere ganger, vil fremtiden by på nye gebyrer hos de selskapene som har vært regnet som «nettverksselskaper». Fra 23. juni i år innfører det Lufthansa-eide selskapet SWISS nye billettklasser og nye gebyrer for blant annet innsjekket bagasje.

Vi har allerede sett billettyper som kun har inkludert håndbagasje hos blant andre British Airways og Air France. Nå følger altså SWISS etter og fra 23. juni vil deres økonomiklassebilletter være oppdelt i tre forskjellige klasser, hvorav den billigste ikke inkluderer innsjekket bagasje, kun inntil 8 kg håndbagasje. Det vil heller ikke være mulig å velge sete på forhånd uten ekstra betaling. Dette gjelder alle passasjerer, også de som har status i lojalitetsprogrammet Miles & More eller har Star Alliance Gold. Vi snakker altså her om et produkt som er fullstendig skrapet for fordeler, helt på nivå med lavprisselskapene.

Her er oversikten over hva de enkelte billettklassene vil inkludere fremover hos SWISS:
Skærmbillede-2015-05-19-kl.-11.15.03Og her er gebyroversikten, som spesifiserer at det kan bli meget dyrt å betale på flyplassen:
Skærmbillede-2015-05-19-kl.-11.15.11I salgsmaterialet fra SWISS er det tydelig spesifisert at ikke engang statusmedlemmer i Miles & More eller Star Alliance Gold har rett til ekstra bagasje om de flyr med lavprisproduktet «Economy Light».
Skærmbillede-2015-05-19-kl.-11.16.37Hvilket selskap er det neste vi ser som kommer med gebyrer for bagasje, setevalg med mer?

Når følger SAS opp?

Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.

(Artikkelen ble opprinnelig publisert på Bonusfeber.dk og er skrevet av Flemming Poulsen).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *