NYHET: Er dette fremtidens innsjekking?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

En ny norsk ide gjør flyreisen enklere for både deg og flyselskapene. Snart kan du henge en bagID på kofferten. Den digitale skjermen gir en papirløs innsjekk, og med en mobilapp kan du kontrollere at bagasjen følger deg på reisen.

Bak ideen står gründerselskapet BagID AS. Etablert av ingeniøren Jan Vidar Nalbant, sammen med partnerne Øystein Tvedt og Øystein Aarsæther.

– Vi har jobbet med dette prosjektet i nærmere ett år, og det er en stor milepæl for selskapet å nå kunne vise den moderne måten å sjekke inn bagasje på. Dette er en digital bagasjetag som du fester på bagasjen din én gang. Deretter kan du sjekke inn når som helst og hvor som helst i hele verden, sier Jan Vidar Nalbant.

Sikrer at kofferten kommer frem 

Med et sporingssytem vil både reisende og flyselskapene til enhver tid ha kontroll på hvor kofferten befinner seg. Flere million kofferter forsvinner hvert år. Med BagID vil man allerede før avreise kunne se om kofferten befinner seg på flyet, ved hjelp av en mobilapp. Dette gir en sikrere reise, og en enklere arbeidshverdag for flyselskapene.

– Alt for mange opplever å miste kofferten sin. Med denne teknologien vil du som reisende vite hvor kofferten din er, og flyselskapene får en mye enklere jobb dersom kofferten først skulle komme på avveie, sier de tre gründerne.

 

bagID oppdaterer ny strekkode til bagasjen automatisk, og kutter med det behovet for de tradisjonelle papirlappene og innsjekkingsmaskinene.

– Du kan enkelt og greit gå rett til den selvbetjente bagasjedroppen, scanne bagasjen din og gå rett videre til sikkerhetskontrollen. Fremfor å møte opp tidlig, ofte stille deg i kø ved en innsjekkingsmaskin og skrive ut bagasjetaggen, sier Aarsæther.

Satser på miljøvennlig profil

– Hver år blir det skrevet ut over 3 milliarder papirtager brukt til flyreise. Det er en helt unødvendig bruk av miljøets ressurser, sier en engasjert Nalbant.

– Papirlappen innpakkes i skadelig silikon, samtidig forsvinner de fleste lappene rett i usortert søppel når de rives av og kastes. Verden bør være klar for gjøre flyreisen mer miljøvennlig.

Innovasjon med utspring i oljekrisen.

Det var som permittert oljearbeider24 år gamle Jan Vidar Nalbant bestemte seg for å ta fremtiden i egne hender som grunder for eget selskap.

– Det ble en vekker for meg når oljekrisen slo inn, og min egen arbeidsplass ble truet. Oljen har gjort oss i Norge alt for komfortabel, og vi er avhengig av mer risikovillig kapital skal vi klare og vokse i andre bransjer. Jeg håper vi kan sysselsette mange oljearbeidere i mange år fremover, men ingen trer vokser inn i himmelen. Vi trenger flere ben å stå på, og vi trenger flere innovative næringer som kan supplere den viktige oljenæringen, sier Nalbant engasjert.

Det var nettopp uroen og usikkerheten for egen bransjes fremtid, som ga Nalbant den kreative ideen med bagID.

– Det var faktisk på vei ut på arbeid, på oljeplattformen Goliat jeg fikk ideen om en bagID.

Roser norsk flybransje

BagID-gründerne jobber i dag med flere av de store aktørene i flybransjen, men roser spesielt flymiljøet i Norge for å være innovativt og fremtidsrettet.

– Markedet for en digital bagasjetag er verdensomfattende. Men vi ser samtidig helt klare fordeler ved å starte i Norge. Etter et godt samarbeid med spesielt Widerøe og Avinor opplever vi de norske aktørene som fremoverlente, sammenlignet med bagasjehåndtering i de fleste andre land, avslutter de.

Selskapet plukker nå ut kunder til å være pilotreisende med den ny digitale bagasjetaggen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *