Nytt luksushotell kommer i Lofoten?!

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Et nytt luksushotell er under planlegging i Lofoten! Og kanskje får vi det første hotellet i Norge som er med i en av de store verdenskjedene?

Saken om at hotellet er under planlegging ble omtalt av NRK allerede for over et år siden, men Dagbladet har skrevet en oppdatert artikkel nå nylig. I artikkelen fremgår det at hotellet (omtalt som Lofoten Opera) skal være av ypperste luksus og at prisene vil være fra 3900 kroner pr. natt og oppover. Byggingen skal etter planen skje førstkommende vinter og lokaliseringen vil være ytterst i Lofoten, nærmere bestemt ved Gloppen like utenfor Å i Moskenes kommune.

Det er det norske artiktetfirmaet Snøhetta som har tegnet hotellet og planleggingen skal ha pågått i ti år. Kostnaden for bygging er beregnet til 400 millioner og man håper at de første kundene skal kunne ta plass ila. 2018/2019. Det er planlagt at hotellet skal være på 11.000 kvm og ha 45-60 rom, med en fasade av betong, glass og tre, nærmest formet som et amfiteater helt kloss på naturen og havet.

«Lofoten opera skal sikte seg mot det som kalles high-end-markedet. Det vil si turister som ønsker luksus, eksklusive aktiviteter og som er villig til å betale ekstra for det. Romprisen er anslått å ligge fra 3900 til 4500 kroner pr. natt, og uteområdet ved hotellet får både sjøbad og amfiscene. Hotellet skal bygges i en bue. Den indre plassen blir skjermet mot det tøffeste været, mens du på utsida skal kjenne Lofoten-naturen rett på kroppen».

Illustrasjon - Copyright Snøhetta
Illustrasjon – Copyright Snøhetta

Snøhetta har gjort seg bemerket med en rekke byggverk i hele verden og har vært arkitektene bak kjente bygninger som Operabygningen i Oslo og minnesenteret etter 11. september i New York.

Ettersom hotellet ligger ytterst på øyene i Lofoten, vil nærmeste flyplass av en viss størrelse være Evenes Lufthavn. Alternativer kan være Widerøe-flyvninger fra eksempelvis Bodø til de mindre flyplassene i Lofoten, med Leknes som den nærmeste med ca. 1 times kjøretid frem til hotellet.

I artikkelen til Dagbladet fremgår det at man for tiden sluttfører en samarbeidsavtale med en stor amerikansk hotellkjede som skal drifte hotellet. Dette finner vi i InsideFlyer veldig interessant og håper at Norge endelig kan kan få et hotell fra en av de virkelig store merkenavnene. Tør man tippe på hvilken hotellkjede det er snakk om? Vi skal være forsiktige med nettopp det, men håper at hotellet kanskje kan være av en slik klasse at kjeder som Four Seasons, Ritz Carlton eller andre top-end navn kan være aktuelle? Norge har for tiden ingen hoteller av de store hotellmerkenavnene representert, med unntak av Rezidor Hotel Group (Radisson m.fl) som er en stor kjede også utenfor Skandinavia.

(Hovedbilde: Snøhetta)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *