Overraskende nyhet – Ryanair aksepterer fagforeningenes krav

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Ryanair sendte nylig ut en pressemelding, hvor de annonserer at de har kontaktet involverte fagforeninger i Irland, UK, Tyskland, Italia, Spania og Portugal for å sikre en løsning for flyvningene i julen.

Dette er en ganske så overraskende uttalelse fra Ryanair, og særlig fra Michael O’Leary, som tidligere har virket svært bestemt på å ikke anerkjenne fagforeningene.

Etter stort press fra fagforeningene, ser vi nå et Ryanair som tvinges til forhandlingsbordet for å unngå at piloter i flere land streiker neste uke. Den kommende uken er svært viktig for mange kunder. En storstreik da ville potensielt gitt store konsekvenser, og kunne ha radikalt endret passasjerers syn på Ryanair i fremtiden – til tross for de lave prisene. Sammen med sommerens store problemer kunne en streik fort ha ført til at kunder i høysesongene hadde funnet andre – mer sikre – flyselskaper å reise med. Dette er trolig noe av grunnen til at Ryanair nå har tatt dette overraskende trekket.

Michael O’Leary uttaler i den forbindelse følgende:

Flyvninger i julen er veldig viktig for våre kunder, og vi ønsker å fjerne enhver tvil og bekymring om at disse flyvningene vil bli påvirket av en pilotstreik neste uke.

Om den beste måten å oppnå dette på er å snakke med våre piloter gjennom en anerkjent fagforeningsprosess, så er vi forberedt på å gjøre dette. Vi har i dag skrevet til de involverte fagforeningene og invitert de til møtebordet og slik oppfordre de til å trekke tilbake streikevarselet.

At vi nå anerkjenner fagforeningene er en markant endring for Ryanair, men vi har gjennomført radikale endringer før. Eksempler på dette er vår lansering av Ryanair Labs og vårt suksessfulle kundeforbedringsprogram «Always Getting Better» tilbake i 2013.

Å sette behovene til våre kunder først, og dermed unngå forstyrrelser i juletrafikken, er grunnen til at vi nå vil forhandle gjennom anerkjente nasjonale fagforeningsstrukturer. På den måten håper vi å komme til enighet med våre piloter så snart som mulig.

Vi er spente på å se hvordan denne situasjonen utvikler seg. Det kan fort bety en endring for industrien, når en av de største «motstanderene» nå radikalt endrer sin holdning og anerkjenner fagforeninger.

Du finner Ryanairs pressemelding her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *