Emirates nye 777-kabin får IFE og WiFi fra Panasonic Avionics

Underholdningssystem fra Panasonic Avionics

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I forbindelse med Dubai Air Show avduket flyselskapet Emirates sin nye interiøroppgradering av Boeing 777-300ER-flåten. Underholdnings- og Wifi-systemet i de nye kabinene skal leveres av Panasonic Avionics.

Det nye underholdnings- og WiFi-systemet skal være et av markedets beste og er resultat av mer enn 20 års samarbeid mellom Emirates og Panasonic Avionics. Det nye WiFi-systemet vil kunne installeres på flyprodusentens produksjonslinje og det banebrytende underholdningssystemet vil ha 12% lavere vekt enn tidligere versjoner.

Bedre, raskere og lettere

Teknologien som brukes i underholdningssystemene er i rask utvikling. Prosessorene blir stadig raskere og skjermene får høyere oppløsning og bedre bildekvalitet. Dette er med på å gjøre Emirates prisbelønnede underholdningsplattform ice mer responsivt og mer engasjerende for passasjerene. Økt ladekapasitet i USB-kontakten gjør det også mer bekvemt å bruke smarttelefoner og nettbrett under reisen.

Lavere vekt på komponentene vil også være med på å redusere drivstofforbruket, som igjen gir mer miljøvennlige flyreiser.

First Class

Emirates egne forbedringer av kabinproduktet kompletteres av flere teknologiske nyvinninger fra Panasonic Avionics. En helt ny Mode-kontroller lanseres i form av et slankt nettbrett med 13’’ kapasitiv berøringsskjerm. Den kan brukes til å navigere i underholdningssystemet, styre klimaanlegg og sete. Kontrolleren har WiFi-tilkobling, Bluetooth, HD-kamera, mikrofon og høyttaler. Den nye kontrolleren lar også passasjeren påkalle besetningen med en helt ny videochart-funksjon.

Emirates First Class Fullt Flat Bed

First Class får en helt ny trådløs fjernkontroll som skal matche opplevelsen man er vant til fra fjernkontrollen i stua. Den har knapper for navigering, volum, kanalvalg og belysning. Den har også en egen soveknapp som gjør at du kan sette sete og underholdningssystem i sovemodus med ett enkelt knappetrykk.

Business Class

Business Class-kabinen får også nyte godt av de mange forbedringene i Panasonics løsninger. En helt ny 23’’ smart monitor i full HD gir reisende større skjermflate enn dagens business class-skjerm og uovertruffen bildekvalitet. Den nye skjermen har også HDMI-tilkobling.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Både First Class og Business Class får den nye USB type C ladekontakt i tillegg til «vanlige» USB-kontakter. Datamaskinen som styrer underholdningssystemet vil ha 20% bedre ytelse enn tidligere versjoner, i tillegg til lavere vekt og mer kompakt utførelse.

Økonomiklasse

I økonomiklasse reduseres vekten på underholdningssystemet med hele 35%. Også her kommer det flere nyheter som er med på å gjøre reisen mer behagelig. Den nye skjermen har fysiske knapper for betjening, svært god innsynsvinkel, kapasitiv berøring, LED-teknologi og selvfølgelig full HD for best mulig bildekvalitet. Den har tilkobling både for USB type A og USB type C, bluetooth, høyoppløst kamera og støtte for flerspilling i 3D.

Hvert sete får to USB-ladekontakter, både type A og type C, som leverer mer effekt og gir raskere lading av for eksempel nettbrett og smarttelefon.

Styringsenheten for underholdningssystemet har både høyere ytelse og lavere vekt enn tidligere versjoner. Den er også gjort mer kompakt slik at minste mulig plass rundt sete går tapt.

Emirates Economy Class on Boeing 777-300ER

Omfattende utviklingsprosess

-Panasonic og Emirates har jobbet sammen i mer enn 20 år for å levere markedet beste produkter for sine reisende, sier Hideo Nakano, administrerende direktør i Panasonic Avionics Corp i en pressemelding. – For to år siden ble vi utfordret av Emirates til å ta et nytt, stort steg framover med underholdningsplattformen ice, og samtidig redusere vekten av komponentene med 12%. Det har vi i fellesskap klart å oppnå.

Panaonic Avionics ble grunnlagt i 1979 og er i dag verdens største leverandør av løsninger for underholdning og kommunikasjon om bord i fly.

Bilder: Emirates Media Center

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *