Parat om samarbeidsavtale mellom OSM Aviation og ITF

ber president

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

OSM Aviation og den internasjonale transportarbeiderføderasjonen (ITF) har inngått en avtale som skal sikre ansatte rett til å organisere seg. Leder for Norsk Pilotforbund i Parat, Petter Førde, sier avtalen ikke er en aksept for denne type ansettelser.

Førde sier alle ansatte uansett selskapsform og organisering må ha rett til å organisere seg.
– Retten til å organisere seg er grunnlaget for et demokratisk samfunn og som Nordens største pilotforening vil vi selvfølgelig organisere piloter som jobber i OSM. Samtidig mener vi denne måten å organisere bemanning på i et flyselskap kan skade sikkerhetsarbeidet, sier pilotlederen.

Parat som en del av ITF vil følge opp avtalen som er inngått og vil ifølge Førde fortløpende sørge for at den blir fulgt opp av OSM.
– Avtalen som er inngått med ITF vil gi oss mulighet til å følge opp OSM tettere, slik at selskapet ikke legger hindringer i veien for at de ansatte organiserer seg hos oss, eller andre fagforeninger i ITF, sier Førde.

Norsk Pilotforbund

Norsk Pilotforbund vil ifølge Førde fortsette å jobbe for at piloter og kabinansatte ansettes i flyselskapet som er ansvarlig for arbeidet som utføres og jobbe mot bekvemmelighetsflagg i internasjonal luftfart.
– Problemet med bemanningsselskaper som OSM og andre, er at avstanden mellom ansatte og den som bestemmer blir for stor. I tillegg frykter vi at arbeidet knyttet til sikkerhet og avviksrapportering blir skadelidende når kontakten mellom den som utøver arbeidet og ledelsen i flyselskapet ikke lenger i like stor grad er tilstede, sier Førde.

Se vedlagt pressemelding fra ITF, se: http://www.itfglobal.org/en/news-events/press-releases/2017/osm-aviation-and-itf-sign-international-agreement-to-protect-workers-rights/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *