Poeng på uttak i minibank med SAS EuroBonus MasterCard

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I sommer (juli og august) har SAS MasterCard en kampanje som gjør at du opptjener EuroBonus-poeng også på minibankuttak. Du opptjener 10 poeng per 100 kr, men gebyrene kan vise seg å gjøre dette til alt annet enn en spesielt god deal.

Normalt vil brukere av SAS MasterCard opptjene 10 EuroBonus-poeng per 100 kr man bruker kortet på varekjøp, mens uttak av kontanter i minibank ikke vil gi noen bonus. I sommermånedene juli og august har man imidlertid lansert en kampanje som gir deg samme opptjening også ved uttak. Dette er, så vidt vi kan huske, noe ingen andre tilbydere av kredittkort her hjemme tidligere har tilbudt.

Men, om vi ser på tallene for kampanjen, er ikke dette en spesielt bra deal for deg som vil sikre deg noen raske Ekstra-poeng på EuroBonus-kontoen. Du betaler nemlig 4% gebyr for alle uttak med SAS MasterCard. Dette er ikke spesielt dyrt sammenlignet med mange andre kredittkort, men langt over det man må betale for uttak med mange «vanlige bankkort/debitkort».

Om vi for eksempel tar utgangspunkt i en tur/retur-reise i Norge (som ofte er ganske god valuta for poengene dine), vil denne koste deg 10 000 EuroBonus-poeng. For å opptjene 10 000 poeng på denne kampanjen, må man altså ta ut 100 000 kr i minibanker i løpet av de to aktuelle månedene. Man vil da sitte igjen med et gebyr på 4 000 kroner, noe som gjør at regnestykket ikke er spesielt gunstig.

Man må i tillegg huske på at renter for uttak i minibank starter å løpe med en gang, og ikke etter den gebyrfrie perioden som gjelder for vanlige varekjøp. Denne er p.t. 19,80% pr. år og vil gi deg ytterligere kostnader, med mindre du betaler beløpet tilbake umiddelbart.

En annen interessant sammenligning er at man kan kjøpe 1 000 EuroBonus Ekstrapoeng for 25 Euro. Det tilsvarer ca 240 kroner. Skal du ta ut penger for å tjene 1 000 poeng, skal du ta ut 10 000 kr, og 4% av det er 400 kr. Så da lønner det seg heller å kjøpe poengene direkte fra SAS.

Konklusjon?
Om du likevel tenker å ta ut penger fra et kredittkort i sommer, kan denne kampanjen absolutt være noe å vurdere. Vi vil likevel anbefale å sjekke hvilke vilkår du har på dine andre bankkort og se om det heller kan lønne seg å spare penger på gebyrene i kortet ved å benytte et vanlig debitkort om du trenger kontanter i sommervarmen.

Generelt om SAS MasterCard
Det er mange kredittkort som pr. i dag tilbyr opptjening av SAS EuroBonus-poeng ved varekjøp. Om vi ser på SAS MasterCard gir det 10 poeng pr. 100,-, noe som faktisk er dårligst på markedet. Med en årspris på flere hundre kroner er SAS MasterCard et kort vi ikke anbefaler, med mindre man er EuroBonus Gold/Diamond/Pandion og får årsavgiften gratis. Da kan man ha kortet for å ta del i kampanjene som fra tid til annen er gunstige. Det vil også være en mulighet å bestille kortet for å få velkomstbonusen (p.t. 3 000 poeng), for deretter å avslutte kortet.

Om du ønsker å lese om hvilke kort som gir de beste mulighetene som finnes for opptjening av EuroBonus ved kortbruk, les vår hovedartikkel om temaet!

Kommentar

  1. Trygve V sier

    Eneste grunnen til at dette kortet selger er vel pga navnet som assosieres med Eurobonus-poeng? Har kommet frem til at Shell Mastercard, selvstendig Trumfkort og Amex SAS platinum er beste komboen. Vedsiden av har jeg et bankaccept VISA for minibankuttak. Ga opp SAS mastercard straks jeg skjønte at Shell mastercard har gratis årsavgift og generer trumfpoeng likt 13,87 eurobonuspoeng pr 100kr varekjøp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *