Ny prisstruktur hos Air France og KLM innen Europa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Air France og KLM  endrer sin prisstruktur på reiser innen Europa og Nord Afrika. Målet er å få en enkel og oversiktlig modell for begge selskaper. I fremtiden vil det være 3 ulike nivåer på billettene, med forskjellige vilkår og fordeler. Light, Standard og Flex.

Endringene trer i kraft medio november og vil være synlig på KLM’s hjemmeside fra 1. desember.

3 prisnivå

Det ser ut til at de ikke er noen kobling til bookingklasse, men at det er  3 muligheter Light, Standard og Flex og at man kan velge mellom de tre mulighetene innenfor økonomi. Prisforskjellen mellom Light, Standard og Flex blir et fast beløp. Det er ikke mulig å endre kategorien etter bestilling. Minimums lengden av oppholdet avhenger fortsatt av bookingklasse.

Som forventet er Light billetten den med færrest servicefordeler. Det er ikke mulig å sjekke inn bagasje (kan gjøres mot betaling og standard status fordeler gjelder). Go-show, endring av avgang innenfor samme dag eller kansellering gjelder ikke. Billetter solgt innenfor Nederland, Belgia, Irland, Luxemburg, UK, Spania og Skandinavia kan endres mot et gebyr på EUR 70. Billetter solgt i andre land kan ikke endres.

Standard billetter inkluderer et kolli innsjekket bagasje på maks 23 kg og det er tillatt å endre billetten mot et gebyr på EUR 70. Flex billettene inkluderer selvfølgelig også bagasje og muligheter for fri avbestilling. Flex billetten kan bookes om, og man har tilgang til prioritert innsjekk.

Man opptjener Flying Blue miles på alle nivå.

afklmnewfare-650x309
Screen shot – Air France & KLM

Konklusjon

Jeg er ikke sikker på om den nye prisstrukturen er enklere og lettere forståelig. Det kan virke som at en Light billett booket i Y/M/B slettes ikke har noen form for fleksibilitet, selv om dette skulle være normen. Det er dessverre heller ikke kjent hva det faste beløpet mellom de ulike nivåene blir. Jeg tror allikevel at det vil være lønnsomt å booke en standard billlett vs. en Light. I dag kan alle billetter kjøpt i Skandinavia – iallfall inntil videre endres mot et gebyr. Elite medlemmer av Flying Blue får ingen fordeler ved kjøp av en standard billett, da dette allerede er del av fordelene med elite statusen.

Artikkelen er opprinnelig skrevet av The Flying Dutchboy fra vår søsterside Insideflyer.nl

Kommentar

  1. Øyvind sier

    Hei, fikk disse endringene gjennom jobb hos reisebyrå.
    Endringene gjelder bare økonomiklasse, så alt blir som tidligere i business.
    Alle billetter solgt i Skandinavia vil kunne endres, slik det står oppe i teksten..
    En annen viktig endring er at de som til nå har hatt bagasje inkludert gjennom bluebiz ikke får det fra 1/1.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *