Qantas lanserer dedikerte bonusflygninger

Qantas Airbus A380

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det australske flyselskapet Qantas har annonsert at de vil begynne med egne flygninger med kun bonusbilletter.  Alle setene på disse flygningene vil være reservert for uttak med Qantas Points. Er dette noe vi vil se fra flere flyselskaper i tiden framover?

Den første rene bonusflygningen vil gå med en Airbus A380 fra Melbourne til Tokyo 21. oktober. Qantas Frequent Flyer-medlemmer vil kunne booke seter fra og med torsdag 16. mai. Bonusflygninger er ett av flere tiltak som Qantas Loyalty tester ut for å gi medlemmene enda flere fordeler.

Bonusprogrammer blir stadig mer populære og det dukker stadig opp nye kanaler for opptjening av bonuspoeng. Ulempen med dette er selvfølgelig at bonusbilletter er en begrenset ressurs. Med stadig flere medlemmer som tjener enda flere poeng, blir det stadig vanskeligere å finne noe å bruke poengene på.

Vi i InsideFlyer ønsker i utgangspunktet alle tiltak som øker tilgjengeligheten på bonusbilletter velkommen. Rene bonusflygninger er noe som kan komme oss reisende til gode, forutsatt at det ikke går bekostning av tilgjengelighet på bonusbilletter på vanlige flygninger.

Tokyo
Første Qantas Points Plane går til Tokyo i Japan

Fyller en Airbus A380

Qantas Airbus A380 har 14 seter i First Class, 64 seter i Business Class, 35 seter i Premium Economy og 371 i vanlig økonomiklasse. Alle disse setene vil kunne bookes for Qantas Points. Alle medlemmer vil ha samme mulighet til å booke, uavhengig av statusnivå. Vi hadde nok gjerne sett at flyselskapene i større grad belønnet sine mest lojale kunder.

For å gi kundene størst mulig valgfrihet, kan man enten booke hjemreise på en dedikert bonusflygning med Airbus A330 eller booke en vanlig bonusbillett på en annen flygning. Man kan også velge å delbetale med poeng.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Forventer stor ettespørsel

Den første dedikerte poengflygningen vil ha et unikt om bord-tilbud med unike cocktails, spesiallaget meny, signaturpysjamas og give-aways.

– Dette er første gang vi setter av et helt fly til våre Frequent Flyer-medlemmer, og at på til en Airbus A380. Vi forventer stor etterspørsel etter disse billettene, sier Olivia Wirth, direktør for Qantas Loyalty. – Våre medlemmer booker fire bonusflygninger i minuttet og mer enn 60 oppgraderinger bekreftes hver time. Vi vet at våre medlemmer foretrekker å bruke poengene sine på reiser, og vi er glade for å gi dem flere muligheter til å booke bonusreiser.

– Dedikert bonusflygninger gi medlemmene våre flere muligheter til å bestille bonusreiser og gjøre det enklere å finne tilgjengelige bonusreiser. Hvis dette konseptet blir en suksess, noe vi tror det vil bli, vil det kommer flere dedikerte bonusflygninger.

Flyselskapet må av og til reposisjonere flyene sine av både kommersielle og operasjonelle hensyn. Dette gir rom for flere tiltak av denne typen.

Japan er et populært reisemål for Qantas Frequent Flyer-medlemmer og er en av de meste søkte destinasjonene på qantas.com.

Vil du være med på den første dedikerte poengflygningen vil det koste deg fra 35 000 Qantas Points for de billigste billettene, til 108 000 Qantas Points for første klasse. Skatter og avgifter kommer i tillegg. Mer informasjon om Qantas Points Plane finner du flyselskapets nettsider.

Foto: Qantas

 

Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *