Qantas og KLM med codeshare-samarbeid

Qantas og KLM

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Codeshare på tvers av allianser er ikke uvanlig, men kan by på utfordringer for reisende. Det kan være vanskelig å finne ut hvor mange bonuspoeng man tjener på reisen og hvilke fordeler man får fra medlemskap i flyselskapenes lojalitetsprogram. Det nye samarbeidet mellom Qantas og KLM skal imidlertid ta høyde for dette.

Qantas og KLM har kunngjort at de vil samarbeide om flyreiser mellom Amsterdam og Australia. KLMs ruter mellom Amsterdam og Singapore vil nå bli tilgjengelig med Qantas sine rutenummer, og Qantas sine ruter mellom Australia og Singapore blir tilgjengelig med KLMs rutenummer. Qantas flyr i dag til Singapore fra Sydney, Melbourne, Brisbane og Perth. Det nye samarbeidet vil derfor gi reisende både til og fra Australia mange nye ruter og velge mellom.

Sydney
Sydney. Foto: kitkatty007 / Pixabay

Administrerende direktør i Qantas International Alison Webster sier at det partnerskapet er en del av Quantas strategi for å gi kundene flere reisemuligheter.

– Codeshare-samarbeidet gir våre kunder som reiser mellom Australia og Europa enda mer å velge i. Våre kunder får nå muligheten til å reise til Amsterdam via vår hub i Singapore, med mulighet for å tjene statuspoeng og Quantas-poeng, sier Webster. – Som to nasjonale flyselskaper med en nesten hundre år lang historie, er Quantas og KLM svært fornøyd med å kunne tilby våre kunder en mer sømløs reiseopplevelse.

Qantas Airbus A380
Qantas bruker Airbus A380 på ruten mellom Sydney og Singapore. Foto: Qantas

Pieter Elbers, administrerende direktør i KLM, mener samarbeidet også vil være et gode for reisende fra Europa.

– Vi er svært fornøyd med det nye samarbeidet med Qantas. Australia er en viktig destinasjon for både forretningsreisende og fritidsreisende, og Qantas er derfor en viktig partner for oss. Samarbeidet gjør det mulig for oss å øke vår tilstedeværelse i denne vakre delen av verden.

Samarbeid på tvers av allianser og lojalitetsprogrammer

Som medlem av hver sin allianse er ikke Qantas og KLM opplagte samarbeidspartnere for hverandre. Det kan ofte være vanskelig å vite hvor mange poeng man tjener på codeshare-flygninger, og hvilke fordeler man får fra flyselskapenes bonusprogrammer. Spesielt gjelder dette for codeshare-samarbeid på tvers av allianser.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Samarbeidet mellom Qantas og KLM skal derfor også omfatte selskapenes bonusprogrammer. Reisende skal både kunne bygge status og tjene poeng for bonusreiser i både Flying Blue og Qantas Frequent Flyer. Medlemmer med toppstatus vil også ha tilgang til lounge i både Australia, Singapore og Amsterdam. Flyselskapene ser også på muligheter for å samarbeide om uttak av bonusreiser.

Billetter for codeshare-rutene fra Qantas og KLM vil kunne bestiller fra 1. november, med utreise fra 8. november 2018.

Forsidefoto: KLM Royal Dutch Airlines

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *