Qatar Airways CEO: drivstofftillegget kommer til å stige

Drivstofftillegget

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Passasjerer som flyr med Qatar Airways kan snart bli nødt til å betale et økt drivstofftillegg (YQ), det har flyselskapets administrerende direktør Akbar Al Baker uttalt. Drivstofftillegget (YQ) ble som begrep innført når oljeprisene var på vei opp.

Akbar Al Baker fortalte Reuters at endringen skyldes at oljeprisen har steget med over 20 prosent de siste tre månedene.

 «Snart, tror jeg at ikke bare Qatar Airways, men de fleste andre flyselskapene vil re-introdusere drivstofftillegget. Dette fordi budsjettene er basert på vesentlig lavere drivstoffpriser, og prisene har økt raskt.»

Det Doha baserte flyselskapet annonserte for to år siden et kutt i sine drivstofftillegg som følge av den lave oljepriser, men ønsket ikke å fjerne avgiften i sin helhet.

Drivstofftillegg = Fuel Surcharge: Levy in addition to a fare, imposed on per ticket basis to recover increase in cost of fuel since the ticket was issued.

Forvirring rundt drivstofftillegget

Men Al Baker forårsaket betydelig forvirring i et intervju med Newsweek i fjor, der han sa at flyselskapet hans hadde «slettet» drivstofftillegget helt. For å teste om dette fortsatt er tilfelle, har InsideFlyer gjort en ny pris-sjekk på flyselskapets nettside idag.

Drivstofftillegget
Skjermdump fra Qatar Airways hjemmeside. Billett booket OSL-DOH-BKK i februar viser YQ på NOK 2820.

Drivstoff kostnader

Etter å ha plukket en tilfeldig dato i februar for en tur/retur reise i Business klasse fra Oslo til Bangkok, viser avgiftene et drivstofftillegg på NOK 2820. Al Baker har enda ikke offentliggjort når avgiften vil øke, eller hvor mye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *