Qatar Airways CEO pessimistisk til A350 leveranser

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Qatar Airways CEO  sier han er pessimistisk til om selskapet vil motta et dusin Airbus A350 som var planlagt levert i år, melder Reuters.

Flyselskapet har en ordre på totalt 69 av modellen, ifølge nettsidene deres. Det var også meningen at 12 av disse skulle leveres i år.

Imidlertid har produsenten Airbus vært rammet av forsinkelser ved levering av kabinutstyr som toaletter og annet interiør. Dette har forsinket leveringsplanene til flyselskapene.

Back-up plan A350

På et det globale luftfarts toppmøtet CAPA i Amsterdam, sa Akbar Al Baker til Reuters at han var i tvil om Airbus ville klare å overholde sin frist. Qatar airways plasserte tidligere i oktober en ordre på opp til 100 fly fra Boeing.

På spørsmål om hvor sannsynlig han trodde Airbus A350 leveranser ville se ut, svarte han slik

«Jeg tror ikke vi vil få dem. Det er derfor vi bestilte Boeing, som vi vil begynne å motta allerede neste år, for å fylle gapet i Airbus leveransene. »

Akbar Al Baker, CEO, Qatar Aiways

Qatars nasjonale flyselskap var det første selskap som fikk levert Airbus A350 for nesten to år siden. Selskapet har i dag 11 stykker av flyet i sin flåte, ifølge nettsidene dere.

Men dette er et stykke bak den opprinnelige leveringsplanen. For Qatar Airways var planen å motta 10 fly innen utgangen av 2015, og ett hver måned i løpet av 2016, og to hver måned i 2017.

Airbus sa at de «jobber mot» å møte sine mål om mer enn 50 leveranser av Airbus A350 i 2016, i følge Reuters.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *