Qatar transittpassasjerer kan nå få gratis 4-dagers visum

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Besøkende som har en transitt-tid i Qatar på 5 timer eller mer kan nå få et 4-dagers gratis transitt visum. Transitt passasjerer kan nå få visum ved Hamad International Airport passkontroll ved å vise billett til deres videre reise.

Denne nye ordningen er åpen for alle passasjerer uavhengig av nasjonalitet. Ministry of Interior (MOI), Qatar Tourism Authority (QTA) og Qatar Airways kunngjorde i fellesskap et initiativ  på mandag for å markere Verdens turist dag den 27. september.

Qatar Airways CEO, Akbar Al Baker har også indikert at flyselskapet ville vurdere  å redusere dagens høye kostnader ved bestilling av stop-overs i Doha.

«Enten du reiser i forretnings eller fritids øymed, ønsker vi å berike reisen til alle våre passasjerer. Og vi vurderer en omstrukturering av våre billett priser for å reflektere dette initiativet, og å fremme Doha stop-overs til reisende.»

Hva er endret?

Under de reviderte retningslinjene vil transitt passasjerer ikke lenger trenger å søke om innreisevisum på forhånd.Tidligere ble passasjerene også pålagt å ha et minimum layover på 8 timer for å kunne søke om et transittvisum. Det har nå blitt redusert til 5 timer.

MOI vil også øke varigheten av lengden av transitt visum fra 48 timer til 96 timer. Qatars visa initiativ ligner på et 4-dagers transitt visum som ble introdusert i UAE fjor.

Fremme turisme

Det nye transittvisum er det tredje initiativ QTA har annonsert denne måneden. QTA ønsker å fremme Qatar som turistmål. I forrige uke kunngjorde QTA en strømlinjeformet visum prosedyre for cruisepassasjerer som besøker landet.

Kilde: Doha News

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *