Generalforsamlingen i Lufthansa vedtar Brussels Airlines kjøp

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Som vi skrev om 13 september 2016 var det opp til generalforsamlingen i Lufthansa å beslutte fremtiden til Brussels Airlines. I dag fattet Lufthansa Supervisory Board beslutningen om å overta de resterende 55% av SN Airholding, morselskapet til SN Brussels Airlines.

Generalforsamlingen i Deutsche Lufthansa AG godkjente i dag en utøvelsen av en opsjon. Den gjaldt å kjøpe de resterende 55% av aksjene i SN Airholding, morselskapet til Brussels Airlines. Godkjenningen baner vei for Lufthansas overtagelse av Brussels Airlines.

Afrika ruter

Lufthansa sa tidligere dette året at det ble diskutert hvordan man skal fusjonere Brussels Airlines til sin Eurowings plattform. Brussels Airlines har et godt nettverk på ruter til Afrika hvor Lufthansa -nettverket ikke er fullt utviklet. Det tyske flyselskapet har derfor sagt de vil se på måter å holde noen av tilstedeværelsen.

Lufthansa kjøpte 45 prosent av Brussels Airlines eier SN Airholding i 2009 for 65 millioner euro ($ 73 millioner), med en opsjon på å kjøpe resten fra 2011.

En person kjent med saken bekrefter tallet på 2,6 millioner euro.

Den praktiske gjennomføring av å fusjonere Brussels Airlines inn i Lufthansa-gruppen må nå bli diskutert i detalj, sa en talsmann for det tyske flyselskapet.

Lufthansa Generalforsamling hadde utsatt beslutningen om å utøve sin opsjon til å kjøpe alle Brussels Airlines aksjene. Bakgrunnen for utsettelsen var de fatale angrepene på flyplassen og metrosystemet i den belgiske hovedstaden i mars.

Kilde: Reuters

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *