Dubai airport utvider antall nye A380 broer

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Den internasjonale flyplassen i Dubai har akkurat annonsert at de har bestilt arbeider som vil utvide antall A380 broer ved Dubai International (DXB) pir C. Så sent som i februar måned åpnet pir D – Discovery piren.

Prosjektet tar sikte på å øke antall Kode F utganger (A380 broer) på Pir C. Ved prosjektets ferdigstillelse vil det totale antallet A380 broer være 47 ved DXB, mer enn noen annen flyplass i verden.

Pir C ble en del av Terminal 3-komplekset som kun brukes av Emirates og partner Qantas. Dubai Airport fortalte at oppgraderings-prosjektet, som ble påbegynt i tredje kvartal, ventes å være ferdig innen utgangen av 2018.

De 60 internasjonale flyselskapene som benytter seg av den nye Pir D ved Dubai International Airport fikk en kongelig mottakelse den 27. april da Hans Høyhet Sheikh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum, styreleder i Dubai Airport deltok ved en offisiell åpningsseremoni.

Dubai Duty Free i pir D er på hele 8400m2  og er designet som et åpent walk-through miljø som tilbyr et bredt utvalg av tradisjonelle duty free varer i tillegg til detaljhandel av merkevarer.

Vekst mot 2023

Pir D har økt Dubai (DXB) årlige kapasitet fra 75 millioner til 90 millioner passasjerer.

Innen 2023 venter flyplassen at den vil håndtere rundt 118 millioner passasjerer. Første halvår i år håndterte flyplassen 40,5 millioner passasjerer, som er ny rekord for flyplassen innenfor en seks måneders periode.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *