Queen of the Skies avskjeds turne 2017

Queen of the Skies

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Vi skrev en artikkel i fjor høst at United hadde planer om å pensjonere Queen of the Skies i løpet av 2018. Nå gjør United  som rivalen Delta Air Lines alvor av å pensjonere den ikoniske jumbojetten i år. Luftfarts entusiaster som grubler på en siste tur med en amerikansk-operert 747 en siste gang, bør kaste seg rundt.

Chicago-baserte United fløy sin første 747 i 1970, samme år som Pan Am var lanserings-kunde for Boeing. Flyet signaliserte amerikansk rikdom, makt og global kommersiell dominans, og flyet ble raskt et kulturelt ikon, særlig etter at det ble Air Force One.

Foto: Phillip Capper Wellington, New Zealand

 

Queen of the Skies

«Det er en bittersøt milepæl-denne jumbojetten med sin umiskjennelige silhuett, som en gang representerte state-of-the-art i flytrafikken,» sa United i en uttalelse.

«I dag er det mer drivstoffeffektive, kostnadseffektiv og pålitelig widebody fly som gir en oppdatert inflight opplevelse for våre kunder reiser på langdistanseflygninger.»

For nå bruker United flyet hovedsakelig på trans-Pacific ruter. De fleste av de 20 747s er basert ved selskapets hub i San Francisco hub. Flyet brukes på ruten til Beijing, Hong Kong, Shanghai, Seoul, Taipei og Tokyo.

Det flyr også 747 mellom San Francisco og Frankfurt. I sommer, når andelen av fritidsreisende øker, planlegger United å bruke flyet på en av to daglige San Francisco-London avgangene.

Delta airlines har i mellomtiden er raskt trappe ned bruken av sine siste fem 747s, som er stasjoner ved basen i Detroit og flyr til Seoul, Shanghai og Tokyo. Når flåten var større, fløy Atlanta-baserte Delta flyet fra Detroit til Beijing, og fra New York til Tel Aviv og Tokyo.

Ingen av flyselskapene har avslørt nøyaktig når den endelige 747 fly vil bli. Delta har lastet 747 tidsplaner gjennom slutten av november; United setter punktum for siste 747 turen i fjerde kvartal. Men snart er det slutt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *