KLM førtidspensjonerer alle Boeing 747 denne måneden

KLM Boeing 747

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Koronaviruset COVID-19 har ført til en drastisk reduksjon i behovet for kapasitet, og da spesielt for de store flytypene, som gjerne også er de dyreste å drifte. Nå har KLM bestemt seg for å droppe jumbojeten Boeing 747 permanent innen utgangen av denne måneden.

For en knapp uke siden skrev om KLMs siste gjenværende ruter som fortsatt flys med Boeing 747. Selskapets plan var opprinnelig å holde disse flyene i drift ut neste år. Som alle vet er disse flyene dyre i drift og har et større vedlikeholdsbehov enn moderne to-motors fly. Som et resultat av sviktende etterspørsel på grunn av koronaviruset har imidlertid KLM besluttet å fremskynde utfasingen. Nå skal selskapets syv Boeing 747-maskiner etter planen tas ut av drift innen utgangen av måneden.

KLM Boeing 747-400

Hva med en avskjedstur?

Det er mye som tyder på at denne beslutningen ble tatt på kort varsel. I en kort uttalelse sier selskapet følgende:

Som et resultat av koronakrisen har KLM besluttet å permanent fase ut alle sine 747 innen utgangen av mars 2020. Med dette kostnadsbesparende tiltaket fremskynder KLM utfasingen av disse flyene med mer enn ett år. Vi kommer tilbake med mer informasjon om denne utfasingen på et senere tidspunkt.

Det er ikke uvanlig at flyselskaper arrangerer avskjedsturer når flytyper som har vært med på å forme selskapets identitet, tas ut av drift. Dette er imidlertid ekstraordinære omstendigheter og det foreligger foreløpig ingen informasjon om at KLM har planer om å gjøre dette.

Lufthansas Airbus A380 satt på bakken

KLM er ikke det eneste selskapet som har tatt sine største fly ut av drift. Tidligere denne måneden valgte også Lufthansa å inntil videre sette alle sine Airbus A380 på bakken inntil videre. Det er rett og slett ikke behov for den kapasiteten disse flyene kan tilby og vil bli overrasket om ikke flere flyselskaper velger å gjøre det samme.

Lufthansa Airbus A380
Foto: Lufthansa Group

Selv om sjansen til å fly Boeing 747 med KLM nå ser ut til å bli forsvinnende liten for de fleste av oss, vil vi nok fortsatt få mange muligheter til å oppleve Queen of the Skies i årene som kommer.

Forsidefoto: KLM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *