Her kan du fortsatt fly Boeing 747 med KLM

KLM Boeing 747-400

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Som de fleste andre flyselskaper er KLM også i ferd med å pensjonere sine Boeing 747, også kjent som Queen of the Skies eller bare jumbojet. KLM har imidlertid fortsatt noen fly igjen i flåten og på enkelte ruter kan du fortsatt oppleve det ikoniske flyet.

Selv om passasjerene ofte elsker de store flytypene, som Boeing 747 og Airbus A380, er de ikke like populære hos flyselskapene. Flyene er dyre i drift og er egentlig bare egnet til bruk på de mest trafikkerte rutene. Den nyeste utgaven av Boeings jumbojet, 747-8, ble aldri noen stor suksess som passasjerfly. Flyselskapene som fortsatt bruker forgjengeren 747-400 er for lengst i gang med å pensjonere disse. Med utfordringene heller bransjen nå lider under kan denne prosessen gå enda raskere enn først antatt. KLM skal etter planen fase ut sine siste Boeing 747 innen utgangen av 2021, men de har fortsatt en del fly igjen.

Om bord i KLM Boeing 747

KLM har to utgaver av Boeing 747-400 i flåten sin, den vanlige passasjerutgaven og 747-400M «Combi». Combi-versjonen har høyere fraktkapasitet, men tar færre passasjerer. Passasjerutgaven tar 406 passasjerer, mens kombiversjonen bare har plass til 268. KLM var første flyselskap til å ta i bruk denne flytypen og eneste selskap som fortsatt bruker den.

KLM Boeing 747-400 World Business Class
World Business Class

Begge modellene har World Business Class på upper deck og foran på hoveddekket. Business Class-produktet om bord er ikke KLMs nyeste og holder ikke helt dagens standard. Selv om det innebærer 2+2 setekonfigurasjon og et aldrende underholdningssystem er komforten fortsatt ganske grei.

Her kan du oppleve Boeing 747 med KLM

KLM skal som sagt kvitte seg med alle flyene innen 2021. Jumbojeten brukes derfor på stadig færre ruter. De rutene som fortsatt er igjen per i dag går fra Amsterdam til Nord-Amerika, Sør-Amerika og Karibia:

  • Curacao CUR (daglig) med en flytid på 9 timer og 35 minutter
  • Toronto YYZ (mandag, onsdag og lørdag) med en flytid på 7 timer og 50 minutter
  • Los Angeles LAX (onsdager) med en flytid på 11 timer og 10 minutter
  • Mexico City MEX (daglig) med en flytid på 11 timer og 25 minutter
  • New York JFK (daglig) med en flytid på 8 timer
  • Paramaribo PPE (daglig) med en flytid på 9 timer og 25 minutter

Husk at det alltid kan komme endringer i hva slags flytype som brukes og du har derfor aldri noen garanti for at en flygning som er satt opp med Boeing 747 faktisk vil gå med denne flytypen.

Virtuell omvisning i KLMs Boeing 747
Du kan få en virtuell omvisning i KLMs Boeing 747

Virtuell omvisning

KLM tilbyr også virtuell omvisning av alle sine fly. Du kan bruke mus og tastatur for å navigere rundt i flyet, men VR-briller for mobiltelefon fungerer også. Du kan også ta en titt i cockpit eller i kabinbesetningens hvileområde.

Takk til Kilian hos InsideFlyer.nl som ga oss inspirasjon til denne artikkelen.

Foto: KLM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *