Se British Airways Boeing 747 tar av fra London Heathrow for siste gang

British Airways Boeing 747 tar av fra London Heathrow for aller siste gang

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I går morges tok de to siste av British Airways sine Boeing 747-maskiner av fra London Heathrow for siste gang.

Rett etter klokken åtte i går morges takset British Airways sine to siste Boeing 747-maskiner, G-CIVB og G-CIVY, mot rullebanen på London Heathrow for sin siste take-off. Rundt en time tidligere, nærmere bestemt kl. 7.47, hadde tusenvis kunder og luftfartsentusiaster delt sine beste opplevelser på sosiale medier under emneknaggen #ba747farewell. Rett etter hverandre tar flyene av fra rullebane 27R og G-CIVY gjør en ekstra overflygning i lav høyde over rullebanen, før turen går videre. Begge flyene skal pensjoneres i Storbritannia, G-CIVY i St Athan og G-CIVB i Kemble.

#ba747farewell på Instagram

Flåtens ryggrad i 50 år

I sommer meldte British Airways at de med øyeblikkelig virkning ville fase ut hele den gjenværende Boeing 747-flåten. Utfasingen hadde vært planlagt lenge, men den pågående koronapandemien har fremskyndet prosessen. Den populære jumbojeten har lidd samme skjebne også hos andre flyselskaper, som KLM og Lufthansa.

– I dag har vært en følelsesladet milepæl i utfasingen av Boeing 747-flåten, med den siste sjansen til å oppleve Queen of the Skies ta av fra Heathrow flyplasss. 747-årene har spilt en stor rolle i vår 100-årige historie og dannet ryggraden i flåten vår i over 50 år. Jeg vet at jeg snakker for kundene våre og de mange tusen kollegaene som har tilbrakt mye av karrieren sammen med dem når jeg sier at vi vil savne å se dem ta mot himmelen, sier administrerende direktør i British Airways, Alex Cruz.

Foto: British Airways

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *