Norwegian kansellerer mer enn 4000 flygninger og permitterer ansatte

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian kansellerer om lag 4000 flygninger frem til slutten av mai som følge av USAs reiseforbud og den stadig forverrede situasjonen rundt coronaviruset.

Kanselleringene utgjør totalt 40 prosent av selskapets langdistansenettverk og 25 prosent av flygningene på ruter i Europa.

Dette er en situasjon som mangler sidestykke. Vår viktigste prioritet er å ivareta sikkerheten til våre kunder og kollegaer. De nye restriksjonene gjør en vanskelig situasjon enda verre. Vi ber både norske og internasjonale myndigheter om å ta grep nå for å trygge kritisk infrastruktur og arbeidsplasser.

Jacob Schram, Norwegians konsernsjef.

40 prosent av langdistanse-kapasiteten kanselleres

Fra 13. mars til 29. mars vil de aller fleste flygninger til USA fra Amsterdam, Madrid, Oslo, Stockholm, Barcelona og Paris bli kansellert.

Fra 13. mars til slutten av mai blir alle flygninger mellom Roma og USA kansellert.

Fra 29. mars til slutten av april blir alle flygninger til USA fra Paris, Barcelona, Madrid, Amsterdam, Athen og Oslo kansellert.

Oslo – Fort Lauderdale fortsetter frem til 28. mars.

Alle ruter mellom London Gatwick og USA vil gå som normalt. Målet vårt er å omdirigere så mange kunder som mulig via London i denne perioden.

Kortdistanse-nettverket blir kraftig påvirket

Norwegian kansellerer også en stor del av innenriksflygningene i Norge, samt flygninger i Skandinavia, som Oslo-København og Oslo-Stockholm. Alle flygninger til Italia blir også kansellert. Flere av innenriksflygningene og flygninger i Skandinavia blir slått sammen.

Kunder som har kjøpt billetter på berørte flygninger vil bli kontaktet via SMS og e-post med alternativer, inkludert ombooking til flygninger på et senere tidspunkt. Vi får et stort antall henvendelser og oppfordrer derfor våre kunder til å sjekke informasjon på vår hjemmeside: www.norwegian.com/updates. Dersom du skal reise etter 15. april 2020, ber vi deg avvente med å kontakte kundesenteret akkurat nå.

Permitteringer

I en pandemi vil Norwegian prioritere kunder og ansattes sikkerhet og samtidig sørge for at viktige selskapsfunksjoner ivaretas og opprettholdes.

På grunn av den ekstraordinære situasjonen i markedet som følge av coronaviruset, og et dramatisk fall i etterspørselen, må selskapet se på alle mulige alternativer for å redusere kostnadene. Dessverre inkluderer dette midlertidige permitteringer av opptil 50 prosent av våre ansatte, og dette tallet kan øke. Alle avdelinger vil bli berørt av de midlertidige permitteringene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *