Reisebrev fra Oahu, Hawai’i, del 1

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Til: Deg som ser snøen falle tett utenfor vinduet ditt en kald vinterdag
Fra: Meg som nettopp har blitt skikkelig solbrent i Honolulu

Jeg har akkurat kommet hjem fra en ukes ferie på Hawai’i. Oppholdet var nok i det korteste laget, når man har i bakhodet at det er -11 timers tidsforskjell fra Oslo til Honolulu, men vi fikk mye ut av oppholdet på Oahu.

Staten Hawai’i består av rundt 130 øyer totalt, hvorav 8 større øyer; Nihua, Kauai, Oahu, Molokai, Maui, Lanai, Kahoolawe og Big Island. Det mange forbinder med Hawai’i er Oahu og Honolulu. Det er også dit min reise gikk i januar. Her kommer en liten skildring fra oppholdet, og forhåpentligvis kan noen av mine opplevelser være til inspirasjon for deg når du planlegger en tur Hawai’i.

Spasertur langs Waikiki Beach
Spasertur langs Waikiki Beach

Dag 1
Det ble ettermiddag før vi ankom til Honolulu og Waikiki, etter en lang flytur fra New York. Etter at vi hadde sjekket inn på hotellet vårt, tok vi en spasertur på stranden. Det var deilig å få beveget seg etter mange timer stillesittende på fly. Fysisk aktivitet hjelper også på å holde deg våken lengre ved at du føler deg mer opplagt og at du ikke setter deg ned i en strandstol hvor du lett kan søvne (snakker av erfaring..)

Solnedgang på Waikiki
Waikiki solnedgang
Duke Kahanamoku, surfesportens far
Minnesmerke for Duke Kahanamoku, surfesportens far.

IMG_0256Grunnet stor tidsforskjell ble det tidlig «natta» hver kveld under oppholdet, men vi utnyttet i det minste dagslyset og holdt oss våkne til godt etter solnedgang. Solen gikk ned rett etter klokken 18.00 og etter det var det som regel å finne seg en restaurant for en matbit før vi inntok horisontalen på hotellet.

Dag 2
Det var ikke inkludert frokost i prisen vi betalte for hotellrommet, men hotellet lå rett ved siden av en restaurant som serverte frokost fra klokken 07, lunch fra 11 og middag fra 17. Dermed ble det til at vi spiste de fleste frokostene våre der. Lulu’s Waikiki het restauranten og hadde en utrolig koselig atmosfære. Spiseområdet er utendørs med tak over og vi satt som regel ved bordene lengst ute. Der hadde vi en fantastisk utsikt over Diamond Head. Slettes ingen dårlig måte å starte dagene på, det!

Utsikt fra Lulu's mot Waikiki Beach
Utsikt fra Lulu’s mot Waikiki Beach
2014-01-18 07.14.02
Lulu’s Waikiki: Fersk ananasjuice og en kopp varmt vann som snart skulle bli smakssatt av en tepose.

Maten hos Lulu’s var veldig god. Betjeningen var svært hyggelige og servceinnstilte, alltid med et smil på lur.

Siden vi startet dagen tidlig, bestemte vi oss for å ta turen til Diamond Head før temperaturen ble alt for høy. Vi tok buss fra busstoppet rett på utsiden av hotellet. Det kostet $2,50 per person til Diamond Head fra Waikiki. Bussjåføren skjønte nok ganske fort at vi ikke var lokale («Are you guys from Canada?» Jada, vi nordboere er ikke akkurat sommerbrune om midtvinters) og sa at hun skulle gi beskjed hvilket stopp vi skulle gå av på. Hyggelig gjort av henne!

Diamond Head krateret
Undertegnede ved et utsiktspunkt over Diamond Head krateret.
Når du har karret deg opp trapper og tilrettelagte stier, kan du nyte utsikten over Honolulu. Vel verdt det!
Når du har karret deg opp 200 høydemeter i trapper og på tilrettelagte stier, kan du nyte utsikten over Honolulu. Vel verdt det!
Trappene som tar deg opp/ned Diamond Head krateret.
Trappene som tar deg opp/ned Diamond Head krateret.

Gåturen opp og ned er ikke mer enn at de fleste som klarer å gå, kommer seg opp og ned uten nevneverdige problemer. Første halvdel av turen går i slak motbakke på brede stier, og når man nærmer seg toppen må man opp noen bratte trapper og et par tuneller. Jeg anbefaler gode joggesko til turen, samt solkrem og vann! Opp og ned klarer man på 1 time, men man kan godt beregne litt bedre tid til å stoppe ved de ulike utsiktspunktene underveis, i tillegg til utsiktpunktet på toppen.

[box style=’note’]Tips! Hvis du er ute etter en større utfordring enn Diamond Head, ta turen til Koko Head crater som ligger øst for Honolulu, nær Hanauma Bay. 1100 trappetrinn til toppen![/box]

Tilbake på Waikiki, tilbragte vi resten av ettermiddagen på stranden. Temperaturen i luften i januar ligger mellom 20 og 27 celcius. Helt greit for en nordmann, med andre ord. Temperaturen i sjøen lå på cirka 25 grader.

IMG_0434På kvelden, før middag tok vi en tur gatelangs på handletur. Nå er det kanskje ikke Hawai’i man drar til for å handle. Prisene der ligger en del høyere enn hva man kan forvente på fastlandet. Moms på litt over 4% bidrar til økt pris, i tillegg til at Hawai’i kun er selvforsynt med 2% av produktene de bruker på øya. I all hovedsak ananas og kaffe. Utvalget av butikker i Waikiki er allikevel veldig bra. Alt fra de berømte ABC Stores på hvert gatehjørne, til surfebutikker og luksusbutikker. Det er noe for en hver smak her, med andre ord. Siden Hawai’i ligger så nærme Japan er det mange japanere som legger ferien sin til disse stillehavsøyene. Mange av butikkene godtar derfor både US dollar og japansk yen.
Hvis man følger hovedgaten gjennom Waikiki, Kalakaua Avenue, er du garantert å finne et godt utvalg butikker. Ta gjerne turen innom International Marketplace også, som ligger mellom Sheraton Princess Kaiulani og Holiday Inn Beachcomber. Ala Moana center er også et fint sted å legge igjen pengene sine. Mer om det kjøpesenteret i del 2.

Fortsettelse følger i del 2.

Kommentar

 1. Odd sier

  Hei;)

  handlet på salget til Widerøe selv, og hadde en uke på Hawaii i Januar..
  pleide faktisk og spise frokost på samme sted og! Hotellet vårt var Aston Waikikki som lå rett ved siden av. fantastisk flott tur:)

  • Cecilie Larsen sier

   Så bra, vi koste oss masse! Håper dere hadde en bra tur også! Lulu’s var stamstedet vårt ja. 🙂

   • Odd sier

    Ingen tvil om at hadde det bra;) artig og se at vi har opplevd omtrent akkurat de samme tingene. Vi spiste også mye på Tiki Grill-bar da dette tilhørte Aston.

    Vi fikk også med oss Hanuma Bay, vi var der en dag og snorklet, utrolig flott der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *