Reiselivsbransjens beste aprilspøker

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I går var det mange gode aprilspøker fra forskjellige aktører innen reiseliv og luftfart, og vi skal her ta for oss noen av dem. Mange av dem var ikke særlig troverdige, men det har ihvertfall ikke manglet på oppfinnsomhet og humor.

Var det noen av våre lesere som ba om Diamant-klistremerke på flyplassen for å få gratis drikke om bord? Dette var selvsagt en aprilspøk, noe flere av våre lesere påpekte.

SAS med romfart og nytt bonusprogram

SAS kunne på 1. april informere om at selskapet skulle starte med romfart i 2020, i såkalt Astro Class. Reisende vil kunne slappe av i en svevende Astro Lounge, og samle bonuspoeng i SAS AstroBonus. Les mer her.

Bagasjeavgift til besvær

Det amerikanske flyselskapet Southwest ville igår innføre nye bagasjeavgifter, fordi «alle andre selskaper gjør det». Avgiften skulle være $401.15 for bager som er røde, gule. grønne, gulgrønne og rutete, men bare i ukedagene, unntatt hvis du er tenåring eller høyere enn 6 fot og reiser på en onsdag. Da blir avgiften doblet til $802.30. Avgiftene gjelder ikke for kofferter med 4 hjul eller servostyring. Bager med 2 hjul må godkjennes 1 år og 6 dager før avreise. Se informasjonsvideo her.

Virgin flytter virksomheten

Virgins grunnlegger, Richard Branson, kunne røpe at selskapet ville flytte sitt hovedkvarter til den lille byen Branson i Missouri, USA, som for øvrig er hjembyen til Dolly Parton. I tillegg vil selskapet gi sitt nyeste fly navnet «Jolene», etter Dolly Partons kjente låt fra 1973. Se video her.

Smarte flyseter

Flyselskapet WestJet har laget en video som forklarer deres nye konsept, Smart Seats. Her blir passasjerene satt i flysetet sitt allerede i loungen. Flysetene har motoriserte hjul, og man gjennomfører boarding sittende i setet. Denne videoen er absolutt verd en titt:

[ot-video type=»youtube» url=»https://www.youtube.com/watch?v=6oyQO-H9YxM»]

 

Spirit Superiority Boarding

Det amerikanske flyselskapet Spirit annonserte nye regler for ombordstigning. Fra og med 1. april skal passasjerene gå om bord etter følgende prioritet:

1. Gluten-free customers
2. Members of the Illuminati
3. Those with O-negative blood type
4. Lauries
5. Steves
6. Squirrels
7. Secessionists
8. Men with Low T
9. Canadian royalty
10. People who eat kale
11. Business-in-the-front-party-in-the-back Class
12. Everyone else

 

Cargo Class

Den australske bookingsiden Flight Centre kunne tilby de reisende å fly i Cargo Class, hvor passasjerene fikk en hel cargo-container for seg selv under flyvningen. Containeren er utstyrt med en seng, og en reise fra Australia til London koster kun $199.

Cargo Class
Cargo Class

 

Virgin Australia med egen lounge for dyr

Virgin Australia har faktisk et eget bonusprogram for dyr, og i går kunne selskapet informere om at de i løpet av 2015 oppretter en egen lounge for dyrene med høyeste status. Her vil dyrene få gourmet-mat, underholdning og pleie før avgang. Se video her:

[ot-video type=»youtube» url=»https://www.youtube.com/watch?v=_IL1u6RNvkc»]

 

Sykkelsti på rullebanen

Mount Gambier Airport i Australia meldte på sin Facebook-side at flyplassen hadde innført et eget felt for syklister på rullebanen, som et 6 måneders prøveprosjekt. På tross av hvor usannsynlig dette høres ut, var det i følge denne artikkelen mange journalister som gikk fem på.

Bicycle lane

 

Bugtracker

Nettstedet Flightradar24.com som lar deg følge flytrafikken live, lanserte i går en egen funksjon som også lar deg følge med på verdens insekter. Her kan følge mygg, fluer, vepser, bier og øyenstikkere. Funksjonen heter Bugtracker, og du finner den på http://www.flightradar24.com/bugtracker

Bug Tracker

 

Lei en monstertruck

Leiebilselskapet Alamo kunngjorde i en YouTube-video at deres kunder vil fra 15. juni kunne leie monstertrucks. Dette er en direkte konsekvens av kundenes tilbakemeldinger om at de ønsker seg en uvanlig opplevelse som man ikke lett vil glemme. Se videoen her:

[ot-video type=»youtube» url=»https://www.youtube.com/watch?v=OzhWIoVej_Q»]

 

Er det andre gode aprilspøker vi har gått glipp av? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet eller i vårt forum.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *