SISTE: SAS vil åpne baser i London og Spania

finansiering

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Styret i SAS har vedtatt planene om å etablere baser utenfor Skandinavia for første gang. Dermed intensiverer selskapet konkurransen mot andre selskaper. Foreløpig er baser i London og Spania konkretisert.

Før jul skrev vi om spekulasjoner og rykter om baser utenfor Skandinavia.

I et styremøte denne uken besluttet styret å gå videre med planen, og onsdag morgen bekrefter SAS beslutningen i en børsmelding.

Selskapet skal nå etablere seg med en  flylisens  AOC (Air Operator Certificate) i Irland og skal i tillegg opprette to driftsbaser i London og Spania for kortdistanseruter. Langdistanseflyene forblir på sine baser i Skandinavia.

Baser i London og Spania

Dermed tar SAS nå et langt sted i å kopiere organisasjonsmodellen til Norwegian, som også delvis baserer seg på baser utenfor Skandinavia. Omfanget av SAS sin basevirksomhet på kontinentet vil imidlertid bli betraktelig mindre i omfang.

Basene skal være operasjonelle til vinterprogrammet 2017/2018 og skal ifølge SAS utfylle, ikke erstatte, selskapets virksomhet ut fra Skandinavia. Flyene vil ha samme logo og tjenesten skal ha samme servicenivå, lover SAS.

– Majoriteten av SAS’ flyoperasjoner vil fortsette å være basert i Skandinavia i fremtiden. Etableringen av nye baser gjør at vi kan utfylle vår skandinaviske produksjon og, på sikt, bygge et enda bredere nettverk med overlegne rutetabeller til glede for våre kunder.

Rickard Gustafson, CEO,  SAS i en børsmelding.

Saken oppdateres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *