SAS finner sprekker i to Boeing 737-fly

SAS finner revner i to Boeing 737-fly

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS utfører i disse dager ekstraordinær sjekk av sine Boeing 737 «Next Generation»-fly. I den forbindelse er det funnet sprekker i to fly.

Under et ekstraordinært ettersyn for sprekker på blant annet 31 fly fra SAS, har man funnet strukturelle sprekker i to av selskapets Boeing 737-fly. Revnene er så omfattende at man med øyeblikkelig virkning har tatt de to flyene ut av drift.

Det er, i følge Ritzau, skader som skal utbedres ved reparasjon eller utskifting av deler. SAS forsikrer dog at rutetrafikken ikke vil være påvirket, på tross av at man har satt to fly på bakken.

Påbudet om det ekstraordinære ettersynet kom for en uke siden fra FAA (De amerikanske luftfartsmyndighetene). Det skjedde på bakgrunn av funnet av revnedannelser på andre fly hvilket berettiget reiste en bekymring for lignende problemer på andre fly av samme type.

SAS vedlikehold og service

I alt 58 SAS-fly skal sjekkes

SAS skal ha sjekket alle sine 58 Boeing 737-fly, men ikke alle flyene har vært like kritisk å få undersøkt. Det er derfor 27 Boeing-fly fra SAS som skal gjennom ettersyn.

På verdensbasis er bortimot 1 000 fly innkalt til kontroll slik at omfanget av problemet kan undersøkes. Boeing understreker dog at det ikke er noen relasjon til problemene med 737MAX, og at man her ser på et særskilt problem på en annen flytype.

Settes permanent på bakken

SAS opplyser til DR at det ene av de to flyene som for tiden er satt på bakken, ikke forventes å bli sendt opp i luften igjen. Flyet var i forkant av kontrollen på vei ut av flåten og man har derfor vurdert det dithen at det ikke er fornuftig å bruke ressurser på å reparere det.

Denne artikkelen ble først publisert av Peter Krogh Frausing for InsideFlyer.dk.

Foto: SAS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *