Porsche og Boeing skal samarbeide om flyvende elbiler

Porshe og Boeing samarbeid om flyvende elbil

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Porsche og Boeing har kunngjort at de i samarbeid skal utforske muligheten til å løfte bytrafikken opp i luften. Samarbeidet skal utnytte selskapenes styrker i sine respektive markeder for å finne framtidsrettede løsninger for persontrafikk i luften.

Flyvende biler; har vi ikke hørt denne historien før? På tross av luftige fremtidsversjoner fra filmer som Tilbake til Fremtiden og Bladerunner, og for oss som har levd en stund, Fritjof Arngrens urokkelige tro på Moller Internationals Sky Car, foregår persontransport fortsatt i all hovedsak på bakken. Dette har imidlertid Boeing og Porsche tenkt å gjøre noe med.

Boeing og Porsches skal samarbeide om personkjøretøy som kan ta av og lande vertikalt. Foto: Boeing

Flyvende helektrisk «bil»

Som en del av samarbeidet skal selskapene opprette et internasjonalt team som skal se på de forskjellige aspektene ved personlig lufttransport, som markedspotensial og mulige bruksområder. Boeing, Porsche og Boeings datterselskap Aurora Flight Sciences utvikler også et konsept for et helelektrisk kjøretøy som kan ta av og lande vertikalt.

Boeing tar dermed opp konkurransen med Airbus, som i fjor annonserte et lignende samarbeid med bilprodusenten Audi.

Audi og Airbus sin flyvende bil
Audi og Airbus annonserte i fjor et lignende samarbeid rundt luftbasert punkt-til-punkt persontransport. Foto: Airbus

– Porsche ønsker å utvide horisonten sin som sportsbilprodusent til å bli et ledende merke innen premium transport. På lengre sikt kan dette bety å løfte produktene våre inn i en ny dimensjon, sier Detlev von Platen, sjef for salg og markedsføring i Porsche AG. – Vi kombinerer styrkene fra to ledende internasjonale selskaper for å møte det som kan være fremtidens viktigste markedssegment.

En undersøkelse utført av Porsche Consulting i 2018 spår at markedet for personlig lufttransport vil ta seg opp etter 2025. Undersøkelsen indikerer også at slike løsninger i fremtiden vil transportere passasjerer raskere, rimeligere og mer effektivt enn konvensjonell bakketransport.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *