SAS og Norwegian fløy flere i 2015

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hver måned kommer de fleste flyselskaper med passasjertall og kapasitetsutnyttelse for foregående måned, så også med SAS og Norwegian. Siden det var årets siste måned som nå skulle rapporteres, kom også tallene for hele 2015.

For SAS‘ del kan man se at flere velger å reise med SAS og i desember økte antallet passasjerer med 2,1% sammenlignet med foregående år. Økningen var størst på SAS’ flyvninger til Asia, USA og Europa der SAS har utvidet antallet avganger og åpnet nye ruter, blant annet til Hongkong. Totalt reiste 27,1 millioner passasjerer med SAS i kalenderåret 2015, melder SAS i en pressemelding. Norwegian nærmer seg stadig SAS og satte ny passasjerrekord i 2015 med nærmere 26 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 86 prosent. Det er ikke tvil om at det utvidede rutetilbudet med nye langruter bidrar betydelig til veksten.

Norwegian melder at fjoråret var preget av god passasjerutvikling, mange nye fly inn i flåten og høy fyllingsgrad. Totalt reiste 25,7 millioner passasjerer med selskapet, hele to millioner flere enn året før. Selskapet tok 11 fabrikknye fly inn i flåten i 2015 og lanserte en rekke nye ruter, ikke minst interkontinentalt og i nye markeder som Karibia og innenriks i Spania. På årsbasis var fyllingsgraden 86 prosent, opp fra 81 prosent i 2014.

SAS‘ trafikk økte med 7,9% i desember og da fremfor alt på de interkontinentale rutene der trafikken økte med 15%. Trafikken hadde også en positiv utvikling på SAS’ Europaruter, først og fremst til og fra Sverige. I likhet med det økte tilbudet på rutene til Asia, USA og Europa, økte SAS kapasiteten for måneden med 12,7%, noe som tilsvarer en kabinfaktor på 68,2%.

Trafikkveksten i desember er positiv og skal sees i sammenheng med vårt utvidede interkontinentale tilbud og mer sesongtrafikk i Europa. Våre kommersielle satsinger gir resultat, noe som avspeiles i en kundetilfredshet som er blant de høyeste vi noen gang har hatt. Det inspirerer oss til å jobbe videre med ytterligere forbedringer samtidig som vi med økt intensitet fortsetter å effektivisere selskapet

Konsernsjef i SAS Rickard Gustafson.

Også for Norwegian var årets siste måned preget av passasjervekst og sterk fyllingsgrad. I desember fløy 1.787.607 passasjerer med selskapet, 9 prosent flere enn samme måned i 2014. Kapasitetsveksten var på 12% og trafikkveksten på 15 prosent i årets siste måned. Fyllingsgraden var 83,3 prosent, opp 2 prosentpoeng.

Vi er veldig godt fornøyd med at stadig flere velger å fly med oss, ikke minst i nye deler av verden hvor vi har satset det siste året. Det er også gledelig at vi fyller flyene enda bedre enn tidligere, også i et år med mange nye ruter. Langdistanseoperasjonen har satt seg, og bidrar betydelig til den gode utviklingen i 2015. Det lover bra, spesielt med tanke på videre konkurransekraft globalt og vekstplanene på London Gatwick.

I desember har reiselysten vært stor både i det skandinaviske og europeiske markedet. Våre nye ruter mellom London og Karibia og Skandinavia og Karibia har blitt godt mottatt. Det samme har rutene fra Boston, New York og Baltimore/Washington til de fransk-karibiske øyene Martinique og Guadeloupe

Konsernsjef i Norwegian Bjørn Kjos.

Vi i InsideFlyer gratulerer både SAS og Norwegian med økningen og forventer et styrket 2016 både i antall flyvninger, passasjerer og inntjening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *