SAS innfører bedre fleksibilitet på billetter

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS har annonsert at de fra 19. februar innfører en endring i prisstrukturen på langrutene til USA og Asia. Dette medfører at man nå har mulighet for å endre på den billigste billettene i SAS GO (økonomi), mot et gebyr, og de dyrere billettene kan endres eller kanselleres uten gebyr.

Endringen ser vi som positiv, siden man nå kan endre billettene mot et gebyr på EUR 120 pluss eventuelt mellomlegg i prisen. Alternativet har hittil vært at man måtte kaste billettene og kjøpe nye, så tross gebyr så blir det billigere. På SAS GO Flex vil man kunne endre eller kansellere uten gebyr (tidligere var det gebyr på dette).

Det er selve bookingklassen som bestemmer om det er gebyr eller ikke, og hvor fleksibel billetten er. Bookingklassen består av en bokstav (eks. «W» eller «C») og forteller noe om pris, billettregler og hvilken kabin du skal sitte i. På sas.no finner du bookingklassen ved å velge «Se Eurobonus-poeng for valgt pris» når du er inne på flyoversikten. Booker du gjennom andre kanaler så varierer det om bookingklassen er synlig, eller om du bare får beskjed om det er «Economy» eller «Business» du kjøper.

SAS ny billettstruktur
SAS ny billettstruktur

Ut fra figuren over så ser man at på longhaul så må man betale gebyr for å endre billetter i bookingklasse Q, W, U, V, K, L og T, mens GO Flex i klassene E, M og H  er gebyrfrie.

Dette er kanskje et tegn på at SAS gjerne vil bli sterkere i longhaul-segmentet og tilnærme seg en del konkurrenter som for eksempel Norwgian, som selger rimelige enveispriser og allerede har en viss grad av fleksibilitet, samt de andre større aktørene som også opererer med fleksibilitet mot et gebyr. De billigste billettene er jo gjerne noe man kjøper lang tid i forveien, og en del har nok opplevd å måtte kaste billettene fordi man ikke fikk den ferien man trodde, eller fordi noe annet kom i veien.

Husk å sjekke nøye når du kjøper, billettregler endres ofte og er komplisert. Hvis du vet at du trenger fleksibilitet, så bestill på sas.no, sjekk med SAS på chaten eller telefon innen 24 timer om du har fått det du trenger. Alle billetter kjøpt på sas.no kan kanselleres innen 24 timer om reisen er noe frem i tid.

[box style=’note’] Detaljert tabell for alle bookingklasser finnes i forumet. Klikk her [/box]

 (Kilde: Henrik Olsen, Bonsufeber.dk)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *