SAS lanserer tre flyruter til Trysil og Sälen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

28. desember lander det første SAS-flyet fra London på nye Scandinavian Mountains Airport. I tillegg lanserer SAS flyruter til den nye flyplassen fra København og Aalborg. Både det danske og engelske markedet er i vekst og viktige for skiturismen i Trysil og Sälen.

Scandinavian Mountains Airport åpner i desember. Salgs- og markedssjef i SkiStar Trysil, Turid Backe-Viken, er veldig fornøyd med at SAS lanserer flyruter fra viktige vekstmarkeder som England og Danmark allerede fra åpningen.

Der er gode muligheder for at stå på ski i Trysil. Foto: Skistar

Tallene for kommende vinter viser så langt en økning på totalt ni prosent* fra Danmark og 23 prosent* fra England på SkiStars destinasjoner. Nå ser vi fram til et strategisk samarbeid med SAS i å utvikle helhetsopplevelsen fra reise til skiferie.

Turid Backe-Viken, Salgs- og markedssjef i SkiStar Trysil

SAS første flyrute fra London Heathrow Airport til Scandinavian Mountains Airport åpner 28. desember og kjøres på lørdager. Flytiden er i overkant av to timer. Søndag 29. desember åpner SAS flyruter fra København og Aalborg. Fra København kan du fly til Trysil og Sälen på torsdager og søndager. Flytiden er om lag 1 time og 20 minutter. Flyruten fra Aalborg kjøres på søndager og har samme flytid som ruten fra København. SAS vil operere de nye rutene med det nye flyet Airbus 320neo, som er markedets stilleste og mest drivstoff-gjerrige fly med et redusert CO2-utslipp på opptil 18 prosent.

Det er veldig gledelig at SAS kan tilby de første internasjonale rutene til den nye flyplassen. Korte reisetider, attraktiv rutetabell i kombinasjon med fantastiske muligheter for skikjøring og andre vinteropplevelser i norske og svenske fjell, er noe mange etterspør. Vi kommer til å utvikle samarbeidet med SkiStar for ytterligere å styrke tilbudet til våre reisende, og gjøre det enklere å oppleve den skandinaviske vinteren.

Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial i SAS.

I tillegg til SAS tre flyruter fra Danmark og England åpner også et flertall flyruter fra fem svenske byer til Scandinavian Mountains Airport i desember.

Fakta om Scandinavian Mountains Airport:

  • Flyplassen ligger mellom skidestinasjonene Trysil og Sälen, og er den første flyplassen som bygges i Sverige på 20 år.
  • Landingsbanen er 2.500 meter lang og 50 meter bred.
  • Privateid av 33 bedrifter.
  • Terminalbygget er 9.500 kvadratmeter stort, har fire gates og inneholder blant annet kafé, taxfreebutikk og butikker.
  • Skal forsyne Norges største skisted, Trysil, og Sverige største skiområde, Sälen, med internasjonale gjester.
  • Transfertiden til Trysil er 40 minutter. Til nærmeste skianlegg i Sälen er transfertiden ti minutter.
  • Regionen er Skandinavias største vinterdestinasjon. Her finnes det fire skisteder med mer enn 100.000 senger i hotell, leiligheter og hytter.
  • Området har om lag 7 milliner overnattinger i vintersesongen.
  • I alt finnes det 250 alpinbakker og et enormt utvalg av resturanter, shopping og aktiviteter. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *